Det kan være rigtigt svært at finde en dygtig tandlæge. Dette gælder især, hvis man lider af tandlægeskræk, og dermed undgår tandlægebesøgende så vidt muligt. Står du lige nu i den situation, hvor du skal finde en ny tandlæge, men er i tvivl om, hvor du egentligt skal starte? Bare rolig! Herunder får du nemlig 6 forskellige tips til, hvordan du finder den rigtige tandlæge. 

Tillid fremfor alt

Tandlægebesøg kan for mange være enormt grænseoverskridende. Grunden til dette er, at munden er fuldstændigt blottet, og forskellige tandlæger skal sørge for, at du som kunde får en god oplevelse samt et tilfredsstillende resultat.

Derfor er det enormt vigtigt, at du finder en tandlæge, du har tillid til. Har du ikke tillid til din tandlæge, og tandlægens kompetencer, kan du hurtigt udvikle en tandlægeskræk.

Denne tandlægeskræk kan hurtigt blive grunden til, at du aflyser tandbehandlinger og udebliver fra vigtige tandundersøgelser.

Det er altså rigtigt vigtigt, at du finder en god tandlæge, du har kemi med, og som du har tillid til. Mange tror, at de blot skal vælge den første og bedste tandlæge.

Dette er på ingen måde tilfældet! Det vigtigste er, at du og din valgte tandlæge har en god kemi. På denne måde er du rolig og afslappet under alle dine fremtidige behandlinger og undersøgelser. Måske skal du igennem ti forskellige tandlæger, før du finder lige netop den tandlæge, du har tillid til. 

Undersøg nærområdet

Er du blandt de mange danskere, der lever en travl hverdag, hvor tandlægebesøg ikke nødvendigvis er det, der fylder? Så er det vigtigt, at du undersøger tandlægemulighederne i dit eget nærområde.

Ved at vælge en tandlæge i dit nærområde, skal du ikke bekymre dig om transport samt upraktiske tidsbestillinger. Din tandlæge skal som udgangspunkt gerne lægge maks. et kvarter væk fra din bolig eller arbejdsplads i bil.

Dette er ikke kun en praktisk fordel, når du skal til dine regelmæssige tandlægebesøg, men er også en klar fordel, hvis der skulle opstå en akut situation – herunder eksempelvis tandpine eller en knækket tand!

Bor du eksempelvis i Fredericia, og leder efter en dygtig tandlæge, kan du blandt andet søge efter tandlæge i Fredericia eller tandlæger i Fredericia. Rigtigt mange borgere i Fredericia vælger at benytte tandlægeklinikken Godt smil i Fredericia. Der er masser af forskellige muligheder!

Sammenlign priser

Hvis du, ligesom mange andre danskere, ikke ønsker at betale en formue for dine årlige tandlægebesøg, er det vigtigt, at du sammenligner priser, før du vælger tandlæge. Du tror det måske ikke, men der er stor forskel på, hvor meget de forskellige behandlinger koster hos forskellige tandlægeklinikker.

Ønsker du hurtigt at kunne sammenligne priser på forskellige tandlæger, er det en god ide at lægge et budget.

På denne måde har du et klart overblik over, hvor stort et beløb du årligt kan bruge på regelmæssige tandlægebesøg.

 Herefter kan du undersøge tandlægeklinikker, der alle tilbyder behandlinger til priser inden for dit budget.

Udtryk utilfredshed

For at du kan danne et tillidsfuldt og afslappende forhold til din nye tandlæge, er det vigtigt, at du giver dine utilfredsheder og meninger til kende.

Tandlægebehandlinger er en service, du betaler for, og du har derfor ret til at klage, hvis du føler dig uretfærdigt behandlet.

Faktisk er det enormt vigtigt, at du føler dig tryg, fordi tandlæger arbejder med din krop og sundheden heri. Ønsker du at finde en dygtig tandlæge, skal du altså huske at udtrykke eventuelle utilfredsheder!

Klargør dine behov

Som tidligere nævnt er det vigtigt, at du udtrykker din utilfredshed, hvis den skulle opstå undervejs. Det er dog også vigtigt, at du klargør dine egne behov.

Døjer du eksempelvis meget med tandlægeskræk, er det vigtigt, at du udtrykker det overfor din tandlæge. På denne måde kan din tandlæge tage hensyn til dette ved fremtidige behandlinger og konsultationer.

For at du kan opbygge en tillidsfuld relation til din tandlæge, er det altafgørende, at du er ærligt, og udtrykker dine behov.

Dette gælder også, selvom dine behov og krav kan virke en smule dumme! Du er kunde hos tandlægeklinikken, og du skal derfor have en behagelig oplevelse, hver gang du besøger den.

Undersøg andres oplevelser

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan det være en rigtigt god ide at undersøge andres oplevelser, når man leder efter en ny tandlæge.

Måske ser tandlægeklinikken fantastisk ud på papiret uden egentligt at være det. Det vil garanteret overraske dig, hvor mange tandlæger, der nedprioriterer kundetilfredshed og kundeservice!

Når du skal undersøge andres oplevelser med diverse tandlæger og tandlægeklinikker, kan du eksempelvis spørge dine venner, bekendte og familie til råds.

Disse vil give dig deres ærlige meninger og holdninger! Måske vil du endda kunne få inspiration til, hvilken tandlæge, du skal vælge. Du kan også vælge at undersøge anmeldelser af forskellige tandlægeklinikker og tandlæger på nettet.