Efter lang tids spænding har Fredericias butikker nu endeligt fået dispensation til at holde åbent på Grundlovsdag, hvor krydstogtskibet Celebrity Silhouette besøger byen.

Det var en glad borgmester, der i dag modtog den endelige bekræftelse fra erhvervsstyrelsen, der giver Fredericias butikker mulighed for at holde åbent Grundlovsdag. Der skulle en lovændring til inden det kunne lade sig gøre, og den fulgte borgmester Jacob Bjerregaard selv på nærmeste hold.

”Jeg var på Christiansborg sidste tirsdag, for at følge lovforslaget til dørs, så jeg er glad for, at vi nu kan holde åbent med god samvittighed, når vi får besøg af krydstogtskib og fejrer af 100-året for kvinders valgret”, siger Jacob Bjerregaard.

Før en lov træder i kraft skal den udgives i Lovtidende, og der var spænding helt til det sidste om det kunne nås inden fredag. Hvis ikke ville det være et brud på lukkeloven, som kunne medføre bødestraf, til de butikker der holdt åbent. Formand for Fredericia Shopping, Christian Jungmark, er derfor glad for byens butikker kan byde velkommen til byens gæster.

”Selvfølgelig skal vi holde åbent, når vi får så mange købestærke gæster til byen, og jeg er glad for, at rigtig mange butikker og medarbejdere har ændret deres planer med kort varsel og holder åbent. Der skal nok blive gang i byen på fredag”, siger Christian Jungmark.

Størstedelen af Fredericias butikker holder åbent kl. 9-13 på Grundlovsdag den 5. juni. Fredericia Kommune inviterer til Grundlovsdagsarrangement fra kl. 10 til 11.15 på Rådhuspladsen.