Et platantræ sætter en grøn prik over i’et på den nye busterminal, mens boligområderne Odins Ager i Dalby og Stenbjergparken i Christiansfeld har fået en grøn finish med knap 70 nye træer.

Et stort platantræ, allerede ca. 4 meter højt, har fået plads mellem venteskuret og busserne på den nye busterminal. Platantræet er kendt for sin karakteristiske plettede bark og kuglerunde, behårede frugter. Det er landskabsarkitekt Alexander Priesemann, der har valgt træet, som han begrunder med dets hårdførhed.

’Det er et godt bytræ, da det er meget robust og tåler varmestrålingen fra asfalten om sommeren. Det er et rigtig flot træ, som under optimale betingelser kan blive omkring 35 meter højt med en 20 meter bred trækrone, og derfor giver god skygge på varme sommerdage’, fortæller Alexander Priesemann.

Selv om træet er robust, er et træ i den størrelse alligevel en krævende størrelse, som skal have god plads til rødderne. Gartnerne udgravede derfor et stort hul på 9 m2, som de fyldte med muldjord, der skal sikre, at træets rodnet kan opsuge tilstrækkelig med næring.

Grønt fællesområde og vejtræer
Også boligområderne Odins Ager i Dalby og Stenbjergparken i Christiansfeld får nye træer. På Odins Ager blev plantet fuglekirsebær, avnbøg og el, i alt 20 træer. Her blev træerne plantet i et grønt fællesområde, som forbinder de nye byggemodninger omkring Dalbygårdsvej med skoleområdet i Dalby.

I Steenbjerg er 47 vejtræer, som manglede i området, blevet plantet: Bredbladet røn, paradisæble og elletræer, udvalgt og plantet i samarbejde med grundejerforeningen.

Træer på fællesområdet ved Odins Ager (Foto: Kolding Kommune )
Træer på fællesområdet ved Odins Ager (Foto: Kolding Kommune )