Studerende på kommunens erhvervs- og ungdomsuddannelser vil fremover have mulighed for at tale med en psykolog, når hverdagen er gået i hårknude og studiet virker håbløst.
Indtil videre har det været op til den enkelte uddannelsesinstitution at finansiere og vurdere, hvorvidt der skulle være et tilbud for studerende, der på grund af psykiske problemstillinger var i fare for at droppe ud af deres uddannelsesforløb.

Det er næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget og medlem af Dansk Folkeparti, Kristina Jørgensen, der har kæmpet for at give en håndsrækning til de unge studerende og uddannelsesinstitutionerne:
– Vi har i Uddannelsesrådet drøftet det store behov der reelt for forebyggende psykologbistand til en hel del studerende, som har deres daglige gang på en uddannelsesinstitution her i kommunen. Måske har man en diagnose, som kan spænde ben for én i en hektisk hverdag, eller måske begynder man at føle sig stresset eller ensom og pludselig kan man ikke overskue sit studie, siger Kristina Jørgensen i sin pressemeddelelse og fortsætter:

– Enkelte steder kan de studerende tale med en socialrådgiver eller en privatpraktiserende psykolog. Jeg vil gerne sikre, at de studerende kan få den nødvendige bistand uden at det skal ligge uddannelsesstederne økonomisk til last. Forhåbentlig kan vi på den måde forebygge frafald på uddannelserne og samtidig være med til at sikre en øget trivsel blandt de unge.