Nogle gange glemmer man, hvor smukt der er i Fredericia og til tider også, at der er mange oplevelser, der er gratis. Vi vil i en serie sætte spot på vores by og de frirum og naturoplevelser, der er lige om hjørnet.

Volden behøver ikke den store introduktion, og så alligevel, det er flere små steder, hvor man kommer for lidt. Alle burde kende til det store flotte ikoniske vandtårn, der til trods for sin alder fremstår Instagram- og Snapchatværdig. Men Volden er meget mere end historiske porte, bygninger og kanoner, det er naturen, der banker på.

Vandtårnet har stor værdi og genkendelighed, her ses Bjarke Jean-Louis Vestergaard Pedersen udføre et stunt foran ikonet. – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Der er mange små stier og veje der fortjener at blive udforsket, dels fordi det er dejligt at bevæge sig i naturen, men også så vi kan fremvise vores lokalskatte, der omfavner bymidten.

Se vores film fra den 17. januar hvor solen viste sig som en forårsdag.

Fredag den 17. januar skinnede solen og det fik os til at gribe kameraet og besøge voldgraven, der starter ved hjørnet af Jernbanegade og Vesterdalsvej. Svanerne var på søen og de dansede med solen, blishøns lavede landinger og satte af igen som en hangar, hvor flyvere kom på vingerne med kort afsæt. Mågerne letter og ænderne skyder rumpetten i vejret, når de gentagne gange dykkede efter føde.

Helt rolig står en gråand og nyder sine omgivelser. (Foto: Thomas Lægaard/Fredericia AVISEN)

Man kan tilkøbe sig et fiskekort, så man kan benytte faciliteterne ude i vandet. Godt nok handler serien om gratis oplevelser, men for kun 100 kroner må man fiske i Volden et helt år. Der er flere muligheder og ja der er fisk. Der er de små pussenusse-fangster som skallerne, det er et godt sted at starte som ny fisker. De kan fanges på meldej eller orm. Der er tålmodighedsfiskene som brasen, suder og karper, og så er der de lidt mere glubske. Der er aborren og selvfølgelig fødekædens top repræsenteret ved gedden.

Den gratis oplevelse der venter uden for døren er ro, selvom der ligger en redningsstation overfor, så er Prangervej ikke en af de indfaldsveje, der er mest belastede. Det føles ærlig talt lidt surrealistisk at stå her i januar med solskin og ro. Der kommer en forbipasserende med snor ned til en lille hund, der løber en forbi næsten lydløst. Det er her, hvor tiden for mig et øjeblik går i stå, på den gode måde.

Snart vil den grønne farve dominere og træerne vil kunne give skygge og små kroge til fordybelse. (Foto: Thomas Lægaard/Fredericia AVISEN

Det varer ikke længe før foråret kommer, så indbyder omgivelserne sammen med deres farveskifte til at man folder et tæppe ud og sætter sig ned. Her kan man jo så spise en frokost, lytte til en lydbog eller simpelthen bare trække stikket ud. Det vigtigste er at rydde op efter sig og passe på vores voldsystem.

Det her er kun et meget lille udsnit af vores fantastiske fæstningsværk som slet ikke er færdig med at blive nusset om. Læs vores artikel om hvordan man sætter mere af volden tilbage til det oprindelige her.

Ud i naturen og husk at samle op efter dig.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Birgit Egeskov Jespersen
Birgit Egeskov Jespersen
10 måneder siden

Desværre er der ikke så mange oplevelser tilbage, nu hvor man er og har været i gang med at barbere al form for liv væk, fra de områder der førhen kunne byde på mange spændende glimt af både dyreliv og fauna.