FIFA 18, som udvikles af en de dygtige sportsspilsudgivere, EA Games kommer med glædelig nyhed. Normalt plejer man at skulle købe VM- og EM-udgaver af det populære fodboldspil FIFA, men det er slut nu.

Til sommerens helt store fodboldbegivenhed VM i Rusland, hvor Danmark deltager kommer EA Games med en kærkommen nyhed.

Første gang Playstation spillere kunne nyde godt af det populære fodboldspil koncept var i 1993. Spillet Sensible Soccer var et af forgangsspillene for denne genre, som for alvor foldede sig ud på Playstation. Sidenhen har FIFA leveret en spritny version hvert år. Spillet har været under konstant udvikling og rummer nu både de originale turneringsformer, Ultimate Team, manager og den levende spille historie om Alex Hunter. fifa 18

Jeg har spillet alle versionerne og et af de få irritationsmomenter har været slutrunde og Champions League-spiludgivelserne. For det første har spillene ikke rigtigt levet op den vante kvalitet og det har føltes lidt som pengene ud af vinduet. Men nu lytter EA Sports til gamerne og for første gang kombinerer en slutrunde med deres velfungerende årlige spiludgivelse. Der er flere ting ved det som er nyt og forfriskende. For det første er det en update, som kan downloades til FIFA 18, hvilket gør, at det kører på den motor, man kender i forvejen. For det andet, så er det gratis, hvilket nok er den bedste nyhed længe.

Så for første gang kan man hente en VM-version som et tema i selve FIFA 18. Det giver mange fremtidige muligheder for nye ingame-turneringer. På sigt kan man nok forvente, at der kommer købedownloads af forskellig art, specielt efter det populære spil Fortnite har vist vejen med et “gratis” spil. Fortnite slår hele tiden salgsrekorder med køb af virtuelle penge til at bruge i spillet. FIFA har i deres Ultimate Team også en solid indtjening i virtuelle penge, men det er første gang de kommer med en gratis slutrunde opdatering.

I VM updaten er alle de 12 stadions blevet genskabt på autentisk vis, og kan nu bruges i spillet. Desuden vil der også blive opdaterede stats på spillerne i Ultimate Team. Updaten kan hentes gratis d. 29 maj på samtlige platforme.

Annonce