FC Fredericia kan søndag spille sig en oprykningsplads i NordicBet Ligaen, når Vendsyssel gæster Monjasa Park, hvor der er gratis entré til søndagens opgør.

Med fredagens 0-0 kamp mellem Lyngby og FC Helsingør kan FC Fredericia komme á med Helsingør, der har hidtil har vist sig at være det bedste hold i den næstbedste danske fodboldrække, men de kunne ikke knække Lyngby fredag aften.

Derfor har FC Fredericia nu muligheden for at lukke hullet op til de to hold. Lyngby står noteret for en kamp færre, de mangler at få færdigspillet deres opgør mod Vendsyssel, der blev afbrudt ved stillingen 1-1. Det skete, da Wessam Abou Ali faldt om midt på banen, og blev kørt væk i en ambulance. Episoden skete ved stillingen 1-1, og med en halv times tid tilbage af opgøret, hvor Vendsyssel var en mand i undertal efter et rødt kort til Tiémoko Konaté. 

Den gratis entré på Monjasa Park sker som led i, at Crossbridge Energy er kampsponsor, og i den forbindelse giver raffinariet entréen til opgøret, hvor der vil være 1.400 siddepladser og 500 ståpladser til rådighed på den nye tribune, som er den, hvor der er gratis entré. 

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Til opgøret har FC Fredericia, imodsætning til den seneste NordicBet Liga-kamp mod Esbjerg, igen Tobias Anker til rådighed, og det giver holdets cheftræner, Michael Hansen, flere muligheder defensivt. Til gengæld må Hansen sande, at FC Fredericias bredde stadig er ramt af skader, men til gengæld er håb om, at Patrick Egelund igen er til rådighed, hvilket giver flere offensive kort at spille.

Efter at have været inde en lille downperiode var offensiven netop udskældt hos FC Fredericia. Tre nederlag i træk blev det til i NordicBet Ligaen, og i to af dem fik FC Fredericia slet ikke scoret. Det står i kontrast til tidligere på sæsonen, hvor særligt Samson Iyede sprudlede, men på det seneste er luften gået lidt af ballonen for nigerianeren, der ikke har fået netmaskerne til at blafre siden den 12. september på udebane mod AC Horsens. Siden er Iyede gået målløs fra banen syv kampe i træk, og i den henseende kunne Anders Holvad være i spil til en startplads efter, at han i to kampe i træk i NordicBet Ligaen har scoret efter indhop.

En spiller, der til gengæld har taget over offensivt for FC Fredericia, har været Kristian Kirkegaard, der har været ophavsmanden bag det meste af FC Fredericias offensive spil, og skal det lykkes at vinde over Vendsyssel, er Kirkegaard en af nøglerne til det.

https://www.facebook.com/SusanneEilersenDF

Der er kampstart på Monjasa Park søndag klokken 14:00. For at få gratis adgang til opgøret oplyser FC Fredericia, at man skal møde op på den nye tribune, som åbner op for tilskuere fra klokken 12:30.