Fredericia AVISEN var til en intimkoncert på Urbania Streetfood, hvor vi fik en forsmag på hele to Melodi Grand Prix sange med lokalt islæt. Det var solid underholdning på en tirsdag eftermiddag.

Klokken 16.00 skulle der være en optræden af to af deltagerne ved dette års Melodi Grand Prix. Både Teit Samsø og Rasmus Rothaus Faartoft er tilknyttet Fredericia Teater, og det kunne man godt se på fremmødet, hvor flere kollegaer havde fundet deres vej til Urbania Street Food. Vi var på stedet i god tid og der var en god hyggelig stemning, de to sangstjerner gled let og ubesværet ind i selskabet af spændte tilhørere.

Urbania Street Food
Jacob Trauntner akkompagnerer Teit Samsø. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Der var opstillet en scene med et digitalpiano og en enkelt mikrofon, når man kender kvaliteten på de to sangere ved man, at det er nok til en god oplevelse. Det var et publikum fra de yngste til det mere modne publikum, det var en oplevelse for hele familien.

Urbania Street Food
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Teit Samsø var første mand på mikrofonen og er der noget han kan så er det at performe. Med usvigelig sikkerhed lagde han ud med Seebach-nummeret ‘Du Det Dejligste’. Hvis man har set Teit som Seebach på Fredericia Teater er man ikke i tvivl om, at den sidder lige i skabet, hvilket den også gør igen.

Urbania Street Food
Teit Samsø synger Seebach. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Næsten som en stafet går mikrofonen fra den ene Grand Prix deltager til den anden, og nu er det så Rasmus Rothaus Faartofts tur. Der var stor variation i numrene og Rasmus tog os med tilbage til de gamle bebop dage og sang ‘Do It The Hard Way’ af Chet Baker. Både pianist og sanger strålede her og de jazzede toner blev taget godt imod.

Urbania Street Food
Rasmus Rothaus Faartofts synger jazz. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Herefter kørte stafetten videre og humøret var højt mellem Teit og Rasmus der jokede med hinanden. Teit sang ‘Human’ og Rasmus kvitterede med ‘Walking i Memphis’, der var stor variation og glæde i programmet.

Urbania Street Food
De små fandt inspiration i musikken på Urbania. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Nu skulle vi så høre deres bidrag til årets Danske Melodi Grandprix, her blev joket lidt mere, selvom de to er gode venner, så er de konkurrenter når det store show bliver skudt i gang i Jyske Bank Boxen i Herning. Nu bliver det mere teknisk og musikken kommer nu fra backing track, det er ingen ringere end den tidligere vinder af Dansk Melodi Grand Prix, Martin Skriver som afvikler musikken nu.

Teit fortæller at der kommer fuld fart på nummeret med dansere, han kan næsten heller ikke stå stille på den lille scene. Den bliver fremført med masser af energi og en super stærk vokal. Herefter er det igen Rasmus der får mikrofonen.

Rasmus synger en kæmpe ballade og hans stemme matcher nummeret på fineste vis. Hans indlevelse er stor og når han går ind i omkvædet falder ens hår næsten naturligt bagover som i en tegnefilm.

Urbania Street Food
Rasmus for fuld udblæsning. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Der var store bifald til dem begge og det var en pragtpræstation af de to kommende Melodi Grand Prix stjerner på et velbesøgt Urbania Street Food.

http://www.lecture.dk/kommende-arrangementer/
Annonce. Køb billetter – klik på annoncen