Jysk Service har været i gang med en omfattende slibling og polering af Byrådssalens marmorgulv, som der nu er kommet et græsk strejf over.

Næste gang der er Byrådsmøde bliver det til et skinnende gulv. Jysk Service har givet mamorgulvet i salen den helt store tur.

“Marmoreren på gulvet er unik. Jeg holder meget af marmor, og har lavet naturstensgulve i Grækenland i tyve år. Det var faktisk ikke min plan at lave det i Danmark. Egentlig er vi mest til linoleumsgulve, men så var jeg tilfældigvis inde at overvære et Byrådsmøde, og så så jeg det marmorgulv. Gulvet er ikke blevet vedligeholdt siden det er lavet, og så skrev jeg til Kommunen. Efter at have været hele vejen rundt, fik jeg lov til at lave en test, som blev godkendt og så blev vi enige om en aftale,” fortæller forretningsfører i Jysk Service, Frank Jensen, til Fredericia AVISEN.

Frank Jensen er fredericianer med stort F. Derfor er opgaven også speciel for ham og Jysk Service.

“Jeg synes det er blæret. Alle opgaver er egentlig ens, men ligepludselig står man på mål for en masse mennesker, der kommer i Byrådssalen. Det er et af de mest blærede gulve jeg har lavet i Danmark,” siger Frank Jensen.

Marmorgulvet i Byrådssalen er ikke som ethvert andet gulv. Det er ikke bare sådan lige til at pudse op, fortæller Frank.

“Produkterne til marmorgulvet kan man ikke købe i Danmark. Vi sælger dem ikke i Nordeuropa. Heroppe har man for vane at slibe gulvet med diamanter, som man skal gøre, men bagefter hælder de olie eller alt muligt andet på. Det skal have en bestemt væske, og så skal det køres ned i med stålwire, og så bliver det skridsikkert og får den her nye farver, som den skal have og så bliver det blankt.”

Frank Jensen har tidligere haft et stort firma i Grækenland, og det er fra tiden i det græske, at han har udviklet sit kendskab til at behandle et marmorgulv som det i Byrådsalen.

“Det er min græske viden, som jeg bruger her. Jeg har en af mine medarbejdere fra, da jeg havde firma i Grækenland, med heroppe og har ansat ham. Han er ekspert på marmor lige som mig. Ham og jeg laver det nu, indtil vi får nok at lave til vi kan lære flere op til det,” lyder det fra Frank Jensen.

Foruden polering af gulve udfører Jysk Service også rengøringsarbejde og pudser vinduer. Det gælder for både erhvervskunder og private.

Se her billeder af Jysk Services arbejde i Byrådssalen:

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN.
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN.

Jysk Service