Fredericia Museums Venner indbyder sammen med Trinitatis Kirke til en aften, hvor der tages hul på markeringen i 2020, som på mange måder kommer til at stå i Genforeningens tegn.

100 året for afstemningen vil blive markeret med mange arrangementer, der markerer den store begivenhed det var, at grænsen ved Kongeåen lige syd for Kolding ikke længere skulle være gældende, men at zone 1 ved afstemningen fik tydeligt dansk flertal og derved stemte sig hjem til Danmark. Og den nuværende grænse på demokratisk vis blev trukket og med respekt for det mindretal, som blev på begge sider. 

Temaet for mødet i Trinitatis Sognegård til aftenmødet på torsdag den 9. januar kl. 19.30 bliver nemlig: Grænseland.

Her kommer en af kenderne af græselandets historie professor Poul Duedahl fra Aalborg Universitet, der i årevis har undervist i emnet og skrevet om det. Det bliver et historisk foredrag om, hvad det vil sige at leve i et grænseland. Grænser skiller, veje samler. Det er et grundvilkår, sompræger store dele af menneskehedens historie. For grænserne definerer stater og vejene samler dem og det gælder også det dansk-tyskegrænseland.

Foredraget fortæller historien om landegrænsen og dens skiftende forløb fra 1840 til 1920. Om hvad der adskilte befolkningerne og hvad der bandt dem sammen.Foredragsholderen er aktuel med en bog om emnet, som DR netop udgiver i foråret 2020 i 100 året for Genforeningen. Deltagelse er åben for alle interesserede og tilmed gratis. Der betales kun for kaffen.

Aftenen arrangeres i samarbejde med Fredericia Museums Venner.

https://www.fredericiafriskole.dk/?fbclid=IwAR08BWx9eayaqSqRWVwU5aqE6QkJqdkSf7NjaMGqbYL8xB4oD9mvpH72F60
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer