Det er lidt på trods, at der også i år bliver en udstilling på CLAY med årets nyuddannede keramikere. Det var nemlig en kamp med corona-restriktioner at få lov til at færdiggøre uddannelsen.

»På grund af Corona-krisen var det i en rum tid uvist, om vi kunne materialisere et bachelorprojekt inden for det håndværk, vi har brugt de sidste tre år på at fordybe os i. Under særvilkår fik vi halvvejs gennem projektet glædeligvis lov til at komme tilbage til værkstederne,« fortæller de nyudklækkede keramikere.

Udstillingen har titlen Graduation2020 og består af værker udført af 10 afgangsstuderende fra det, der nu hedder Det Kongelige Danske Akademi – Arkitektur, Design, Konservering – Crafts in Glass and Ceramics (tidl. KADK).

Udstillingen er frugten af tre års arbejde på skolen på Bornholm, hvor de studerende har fordybet sig i lerets mangfoldige muligheder. Værkerne afspejler traditionelle teknikker men udfordrer samtidig opfattelsen af, hvordan kunsthåndværk kan se ud og forstås i 2020. 

Udstillingen kan ses på CLAY fra 23. oktober til den 24. januar 2021. Grundet COVID-19 inviteres der ikke til et åbnings-arrangement, men på Facebook vil man kunne møde nogle af årets dimittender i en video, der lanceres fredag d. 23. kl. 16.  

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer