Et videoklip med den unge hangorilla Yeba, der leger med sin storebror Kipenzi er blevet et viralt hit og når nu ud til millioner af mennesker verden over.

Det er ikke usædvanligt, at den unge hangorilla Yeba på seks år tumler rundt i det store anlæg i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, og dyrepasserne ser ham ofte lave sjove ting som at slå kolbøtter, springe rundt på platforme, stå på hovedet eller klaske de andre gorillaer bagi. 

En januardag, hvor Yeba forsøgte at lege med sin storebror Kipenzi på 16 år, fik dyrenes faste dyrepasser Tina optaget et lille klip, som efterfølgende blev bragt på parkens facebookside.
Klippet viser Yeba, der gør sig til foran storebror Kipenzi og prøver at sætte gang i en leg. Den store sølvryg bare sidder roligt, men værger lidt for sig med en bunke træuld. Yeba snupper en håndfuld af træulden og svinger det i hovedet på storebror. 

På parkens facebookside blev klippet hurtigt populært under overskriften “Vi kender alle den lidt irriterende lillebrortype”, hvor facebookbrugere taggede hinanden for at lave sjov.

På grund af den store opmærksomhed i Danmark tilbød GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA klippet til facebooksiden Unilad med over 40 millioner brugere. Og derfra tog det rigtig fart. 

– Da Unilad bragte vores video, nåede vi i løbet af kort tid flere millioner visninger, og derefter blev vi kontaktet både af andre facebooksider og medier verden over, som ville have tilladelse til at bringe videoen. Nyhedsbureauet Reuters har også bedt om lov til at rundtsende vores klip og historien om gorillabrødrene fra GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Så vi oplever massiv interesse pt. fra hele verden, fortæller direktør Richard Østerballe.

Ifølge direktøren er Yebas leg helt normalt; 

– Han er en ung gorilla, der gerne leger og prøver grænser af. Det er meget almindeligt for gorillaer. Så ofte kan Yeba være rigtig sjov at se på i anlægget. Og hans storebror leger indimellem gerne med, så det kan være underholdende for vores gæster at se på. Og altså også nu en masse mennesker rundt om i hele verden.      

http://www.lecture.dk/kommende-arrangementer/
Annonce. Køb billetter – klik på annoncen