Vil du lære mere om digital markedsføring, e-handel og sikkerhed på nettet? I sensommeren kommer Googles uddannelsesprogram “Google Succes Online” – som fokuserer på opkvalificering i digitale færdigheder – på hjul, og den 16. og 17. september er bussen i Fredericia.

Et 65 kvadratmeter transportabelt undervisningslokale vil den 16. og 17. september holde foran Rådhuset i Fredericia og inviterer over to dage virksomheder, iværksættere og andre interesserede borgere til at deltage i gratis kurser om digitalisering.  

I det mobile lokale afholdes kurser og indlæg omkring emner som bl.a. online markedsføring, e-handel, sociale medier, samt planlægning og eksekvering af digital vækst. Fredericia Kommune er medvært og har tidligere afholdt Google Succes Online-arrangementer for kommunens erhvervsdrivende.

Og det glæder borgmester i Fredericia Kommune, Jacob Bjerregaard (S):

“Den digitale verden er kommet for at blive, og jeg hilser “Google Succes Onlines” initiativ velkommen. Fredericia Kommune vil gerne være en aktiv medspiller på dette område, og jeg håber at flere lokale iværksættere, virksomheder og borgere vil deltage i de forskellige workshops, som kører over de to dage. Ligeledes ser jeg frem til et godt dialogmøde med lokale interessenter, hvor vi skal have en uformel snak om “Digitale Rammevilkår,” lyder det fra borgmesteren. 

I samarbejde med en række partnere sætter Google fokus på, hvordan lokale virksomheder får gode betingelser for at udnytte de muligheder, som internettet og den stadig stigende digitalisering rummer. Lokale eksperter giver indsigt om konkrete, digitale værktøjer, mens Landdistrikternes Fællesråd, Erhvervshusene, PwC, Innovationsfonden, Vækstfonden og Danske Bank giver vejledning omkring finansiering og eksekvering af vækstplaner. 

Digitale kompetencer som omdrejningspunkt

Google Succes Onlines formål er at styrke mulighederne for, at flere kan anvende digitale værktøjer til at øge væksten i virksomhederne samt fastholde og udvikle deres nuværende job. Det sker gennem uddannelse og skræddersyede kurser, der passer til fremtidens arbejdsmarked.  

Det er en helt afgørende prioritet for Google at ruste den danske befolkning til en digital fremtid. Og jeg er vildt imponeret over den entusiasme efter nye færdigheder, vi mærker. Virksomheder vil udvikle deres forretning. Borgere er på udkig efter et job – eller vil beholde deres nuværende. Derfor er jeg også stolt over, at vi nu kan sætte hjul på indsatsen og komme rundt i landet med uddannelsesbussen, eksempelvis i Fredericia. Jeg håber, at rigtig mange vil kigge forbi,” siger direktør for Google i Danmark, Malou Aamund.   

Fakta om ‘Google Succes Online’

  • Google Succes Online er et initiativ af Google i samarbejde med Erhvervsstyrelsen, Dansk Erhverv, Dansk Industri, FDIH, IT-Branchen, IVÆKST mfl. 
  • Siden 2012 har Google Succes Online afholdt kurser i hele Danmark og undervist flere end 70.000 i digitalisering. 
  • Kurserne har kortere varighed og er henvendt studerende, ledige, administrativt personale og virksomheder. 
  • Initiativet anvender erfaring og ekspertise fra både private og offentlige organisationer, fagpersoner og virksomheder. Målet er, at den nye viden skal kunne bruges direkte på arbejdsmarkedet.
  • Undervisningen er neutral på den måde, at eksterne eksperter har udvalgt redskaberne, pensum osv.
  • I sensommeren 2019 tager Google Succes Online på en 6 ugers busturné rundt i Danmark. Karavanen besøger Horsens, Thisted, Viborg, Holstebro, Fredericia, Aabenraa, Søndersø, Svendborg, Sorø, Holbæk, Helsingør og København. 
  • Hent en samlet rapport om resultaterne af Succes Online her.For mere information om turen: googlesuccesonline.dk/tur
https://www.facebook.com/demezafredericia/?ref=br_rs