Hvis man kører forbi Googles datacenter i Fredericia er man ikke i tvivl om, at noget stort er kommet til byen. Men det skal ikke bare være stort – det skal også være bæredygtigt. I en ny film sætter Google ord på deres grønne ambitioner, ambitioner der vækker glæde i byen.

I november 2020 åbnede Google deres nye datacenter i Fredericia. Googles nye datacenter er en vigtig brik i den digitale infrastruktur, som sikrer at vi let og sikkert kan bruge tjenester som bl.a. Google Search, Gmail, Google Cloud, Google Meet og YouTube.

Google har været CO2-neutral i et årti. Men det er kun begyndelsen: De har sat sig det mål, at Google skal være CO2-frit, på alle tider af døgnet, i hele verden. Fra 2030. Det nye datacenter i Fredericia er en vigtig brik i denne ambition. Google har bl.a. investeret i fem nye solcelleparker (Gimming, Norddjurs, Næstved, Morsø og Rødby Fjord), som med en samlet kapacitet på 160 MW mere end opvejer hele datacenterets elektricitetsforbrug. Således bliver datacentret i Fredericia et af de grønneste i verden målt på antal timer med direkte grøn strøm.

Borgmester i Fredericia, Steen Wrist, glæder sig over de ambitiøse målsætninger fra Google, som han kalder ”et forbillede for os andre”. Det er den rigtige vej at gå – og det passer godt i tråd med Fredericias øvrige position i den grønne omstilling, forklarer Borgmesteren.

Fredericia Kommune 22.12.2020 – Steen Wrist Ørts.

– Jeg synes, at når vi virkelig skal lykkes med en grøn omstilling, så skal vi alle sammen tage et medansvar. Jeg synes virkelig, at Google tager et kæmpe medansvar. De har mange gode grønne initiativer. Det er forbilledligt for os andre, at se hvordan Google virkelig tager ansvar og går i front, siger Steen Wrist og fortsætter:

– Google er en gigantisk virksomhed, der sætter et stort klimaaftryk. Og de gør det med et grønt udgangspunkt. Så kæmpe ros og respekt herfra. Det er meget flot.

– I Fredericia arbejder vi meget hårdt på at udvikle den styrkeposition vi har i energisektoren. Vi arbejder for eksempel på hele den nye energiklynge omkring Power-to-X, hvor vi har Nordeuropas største brintfabrik på vej. Vi har et raffinaderi der med de nye ejere vil gå endnu mere miljørigtigt. Vi har Ørsted, vi har Energinet. Så har vi en række virksomheder, der er underleverandører til den sektor. Vi har også en vigtigt fjernvarmestruktur, hvor TVIS på flotteste vis distribuerer overskudsvarme. Vi er rigtig dygtige her – og det skal vi huske at fortælle, lyder det fra Fredericias borgmester, inden han fortsætter:

– En ting er snak og samarbejde. Noget andet er handling. Det er det Google gør her, de handler – og det gør en forskel.

Byggeriet af datacentret har været to år undervejs, og investeringen løber op i 4,5 mia. kr. I perioden 2018-2020 har datacenteret skabt 2.600 jobs og understøttet BNP med 5,5 mia. kroner. Det viser en netop offentliggjort rappoŕt fra Copenhagen Economics, der foruden direkte ansatte i byggefasen medregner underleverandører og afledte arbejdspladser. Fremover vil omkring 150 være ansat på datacenteret, hvortil man yderligere kan lægge sekundære og afledte effekter.

Google støtter lokalområdet. Fredericias Maskinmesterskole har for 1,5 mio. støttekroner oprettet en ny datacenterlinje på skolen samt bygget skolens eget ‘minidatacenter’ og solcelleanlæg. Fredericia Museum blev i november 2020 tildelt 600.000 kroner til at gøre lokalhistorien mere levende med bl.a. en interaktiv tur langs voldene forbi ‘Den Tapre Landsoldat’ og nye touch-skærme på museet. I 2021 åbner Google op for vores lokale donationsprogram, som støtter organisationer og projekter bl.a. med fokus på uddannelse, grøn omstilling, digitalisering, iværksætteri samt kultur og formidling

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer