Google investerer knap 7 milliarder i solcelleparker, og placerer fem i Danmark. De fem parker vil tilsammen komme til at levere 160 MW ved fuld kapacitet og vil mere end matche forbruget af datacentret, der bygges i Fredericia.

Google meddeler i en pressemeddelse, at de fem solcelleparker tilsammen vil komme til at levere 160 MW ved fuld kapacitet, som vil være nået i efteråret 2020. Google er på vej med et stort datacenter lige uden for Frederica, som bliver storforbruger af strøm. Byggeriet af solcelleanlæggene ligger direkte i forlængelse af datacenter-planerne, da Google sigter efter at dæmme op for ressource-trækket på de eksisterende strøm-anlæg herhjemme.

“En virksomhed som Google bruger meget energi, fordi vi er med til at holde internettet kørende 24 timer i døgnet. Men vi føler samtidig et enormt ansvar for, at det sker på en så bæredygtig måde som overhovedet mulig. Vi har det seneste år arbejdet hårdt på at finde gode projekter i Danmark, og jeg er glad for, at det er lykkedes at få solcelleaftalerne på plads, sådan at vi skaber grøn, dansk energi”, siger Googles danske direktør, Malou Aamund i pressemeddelelsen.

“Produktionen svarer til cirka 32.000 hjem med soltage og mere end matcher forbruget af energi i Googles kommende datacenter ved Fredericia, når det åbner;” lyder det fra Google. Ifølge Google skal datacenteret i Fredericia ifølge planen sættes i drift i slutningen af 2020.

“Der vil dermed være en Google-finansieret, danskproduceret solkapacitet, som opvejer energiforbruget i centret,” lyder det fra Google. De fem solcelleanlæg i Danmark indgår i en samlet kæmpe-investering i vedvarende energi fra virksomhedens side.

Den indeholder byggeri af solcelle-anlæg med samlet kapacitet på i alt 1.600 MW i USA, Chile, Sverige, Finland, Belgien og Danmark. I alt vil Google investere en milliard dollar i anlæggene.

De fem solcelleparker kommer til at ligge i henholdsvis Morsø, Gimming ved Randers, Norddjurs, Rødby Fjord på Lolland og ved Næstved.

De seks anlæg skal herhjemme opføres af henholdsvis European Energy (Morsø og Rødby Fjord) og Better Energy (Randers, Norddjurs og Næstved)

www.fcfredericia.dk