Lad os gøre op med årtiers fejlslagen moralpolitik over for stofbrugerne og for alvor slå ind på en skadesreducerende vej, der hjælper stofbrugerne, hvor de er.  

I omkring 50 år har man fra flere landes side, ført krig og kriminalisering af alle narkotikabesiddelser. Krigen har ikke haft nævneværdige positive resultater, men derimod medført et massivt pres på rets og politi systemerne verden over. 

Krigen og kriminaliseringen af alle narkotikabesiddelser, har kostet tusindvis af menneskeliv og har desuden medført, at organisationer som al-Qaida og Taleban har kunne finansiere deres aktiviteter. 

Nok er legalisering et juridisk spørgsmål særligt i den vestlige verden, men vi kommer ikke udenom, at det også er et kulturelt spørgsmål i de lande hvor narkoen fremstilles. Man kan jo ikke bede fattige afghanere, der i generationer har levet i krig, om at droppe produktionen af den eneste afgrøde, som holder dem i live. Ligesom man hellere ikke kan bede mexicanere, der af nødvendighed går ind i narkoindustrien, om at lade være med at brødføde sin familie.  

Listen for positive effekter ved legalisering og afkriminalisering er lang, listen over grunde til at blive ved som vi gør nu, er til gengæld meget kort. Personligt er jeg for en legalisering af cannabis, både som rusmiddel og til medicinsk brug, dog skal jeg tilføje at salg af cannabis kun skulle være tilladt, til personer over 25 år. Jeg mener også at man med fordel kunne afkriminalisere besiddelse af hårde stoffer, for de mest belastede stofbrugere.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer