Fanfiction er en elsket og udbredt genre – også blandt børn og unge, som nyder at udforske yndlingsbøger og popkulturelle fænomener med deres egne ord. Derfor inviterer Fredericia Bibliotek de 12-16- årige til fanfictionworkshop d. 24. september.

Uanset om man er ekspert i fanfiction i forvejen eller gerne vil i gang med at skrive fanfiction er der lagt op til en hyggelig og lærerig aften, når Fredericia Bibliotek afholder fanfictionworkshop. Aftenen byder både på et lynskrivekursus, et oplæg om fanfiction som genre og så skal deltagerne selvfølgelig skrive deres egen fanfiction.

“Vi er meget opmærksomme på, at fanfictiongenren – og i det hele taget fankulturen indenfor ungdomslitteratur og andre popkulturelle fænomener – er en vigtig subkultur som rigtig mange børn og unge er en del af og finder et særligt fællesskab i. Det vil vi gerne hylde” udtaler bibliotekar Lone Petersen.

Passion og pizza

For mange børn og unge er fanfictiongenren altså en stor passion, som de dyrker ved enten at skrive eller læse fanfiction i fritiden. Fanfictionworkshoppen på Fredericia Bibliotek byder også på lækker pizza til deltagerne og forhåbentlig en masse god snak om fanfiction.

“Der er rigtig meget fællesskab knyttet til den her genre og det vil vi også gerne vise med vores workshop, som bliver hyggelig og uformel og med god mulighed for at snakke om og udveksle erfaringer med spændende fanfiction, der er værd at læse. Eller idéer til hvad man kan skrive fanfiction om” udtaler projektmedarbejder Mette Stougaard Thomsen.

Der er fanfictionworkshop på Fredericia Bibliotek d. 24/9 kl. 17-19.30 for de 12-16-årige.

https://www.facebook.com/Garage-Burgerbar-601075593674149/