76 glade borgere gik på opdagelse i de mange aktivitetstilbud på Aktivitetsmessen i Ejbyhallen fredag den 3. marts 2017. Messen summede af liv og var et godt udtryk for det meget varierede udbud af foreningstilbud, som Nørre Åby, Føns, Asperup, Båring, Viby, Roerslev, Rolund, Ronæs og Udby kan tilbyde.

Sundhedsafdelingen, Ældrerådet og Frivilligcentret i Middelfart Kommune stod bag Aktivitetsmessen, hvor der var mødt 31 forskellige foreninger og klubber op for at præsentere de aktiviteter, de tilbyder for seniorer/pensionister i Nørre Aaby og omegn.

Mange forskellige aktivitetstilbud i Nørre Aabyområdet
De deltagende foreninger vidnede om et aktivt lokalsamfund med mange ildsjæle og aktivitetsmuligheder. Sundhedschef Lis Huge fortæller i en pressemeddelelse:

“Nørre Aabyområdet rummer rigtigt mange spændende tilbud til seniorer, så bare fordi man er blevet lidt grå i toppen eller gået på pension, så er her ingen undskyldning for ikke at holde sig i gang. Her er både tilbud om både motion, kreative aktiviteter og sociale fællesskaber. Mange foreninger indeholder flere af disse elementer og flere borgere er allerede aktive i flere forskellige foreninger. Det er et godt tegn – for undersøgelser viser nemlig, at vi lever et sundere og længere liv, når vi husker at være aktive både socialt og fysisk. Og det er der rig mulighed for i Nørre Aaby og omegn”.

Mulighed for afprøvning af aktiviteter
Hos flere stande var der mulighed for afprøvning af foreningernes aktiviteter. Interesserede borgere kunne udfore sig selv bl.a. med krolf hos Nørre Aaby krolfklub, prøve diverse træningsredskaber ved Båring Motionscafé eller spille billard ved Billardklubben Nørre Aaby. Nørre Aaby bridgeklub og Centerrådet ved Kongshøjcentret havde gang i kortene, og Nørre Aaby Motionscenter (NAM) holdte åbent for alle interesserede, På aktivitetsmessen blev der desuden taget initiativ til at starte en pensionistklub i Nørre Aaby, og Seniordans der danser på tvillingegården bød gæsterne op til dans.

En hyggelig og inspirerende eftermiddag
Messen formål var at støtte op om, at der bliver flere lokale aktivitetstilbud for de ældre borgere. Samtidig var der også et ønske om at øge kendskabet til de tilbud, der allerede er. Det resulterede i en hyggelig og inspirerende eftermiddag, hvor foreningerne blev præsenteret efter, at borgmester Steen Dahlstrøm bød velkommen. Der blev skabt nye kontakter og flere foreninger fik nye medlemmer. Som afslutning blev der udtrukket sponsorerede gevinster fra lokale foreninger og erhvervsdrivende.