FHK har spillet deres sidste træningskamp, og det er tid til at gøre status før Ligaen går i gang d. 2. september, hvor det bedømt ud fra træningskampene ser godt ud for FHK.

Syv træningskampe er overstået, hvor det er blevet til FHK-sejr i de tre, mens det er blevet til nederlag mod SønderjyskE, IFK Skövde, Århus og BSV, som man alle må regne for hold, der er bedre end FHK.

Trods, at FHK har mødt hold, som de ikke er på niveau med, er de ikke på noget tidspunkt blevet spillet baglæns ud af banen. I den første kamp mod SønderjyskE havde FHK sønderjyderne nede i sækken fra det 15. minut og frem til det 35. minut, inden SønderjyskE blev tvunget til at ændre forsvaret og endte med at vinde.

På træningsejren i Sverige mødte FHK IFK Skövde, der er svensk SM-semifinalist fra sidste sæson, og langt hen ad vejen hang FHK på svenskerne. FHK var med helt indtil stillingen 30-30, inden Skövde endte med at vinde kampen med to mål.

I de to sidste træningskampe stod der danske slutspilshold fra sidste sæson på menuen. Mod Århus var FHK med meget længe, og det var en særdeles opløftende præstation, og det gav forhåbninger om, at FHK i sæsonens løb måske kan drille hold i feltet under de helt store hold.

Sidste test var mod BSV, der anses som et af de helt store hold i Danmark. FHK slap fra kampen med skinnet på næsen og mere til. BSV kom med hele kavalkaden, bortset fra skadede Nikolaj Øris. Der var ikke på noget tidspunkt, hvor BSV slækkede på koncentrationen og gav uprøvede kræfter chancen, og derfor var det en rigtig flot præstation af FHK, der endte med at tabe med fire mål mod et hold, der bejler til at komme i DM-semifinalen.

FHK’s svage punkter

Selvom det har set positivt ud i træningskampene er der svagheder at spore hos FHK, hvis man kigger på træningskampene. FHK har lagt spillet an på, at det skal være i højt tempo, og det er også ganske fint. Der mangler bare et alternativ, når det ikke fungerer. En spiller, der kan stige op fra ti meter og ud af ingenting der kan score for FHK, og det kan til tider komme til at koste, da FHK så skal slide for hver enkelt mål. Sådan en spiller hænger ikke på træerne, og det er tvivlsomt om FHK har haft muligheden for at hente sådan en spiler, da det ellers formentlig ville være sket.

En anden mangel er, at forsvaret ikke kan stå imod det tryk, som der kommer. En tendens mod IFK Skövde, Århus og BSV har været, at FHK’s forsvar har været overmatchet både overfor fysisk stærke spillere i form af eksempelvis Jesper Nøddesbo, men der har også været problemer med at styre hurtige type som Sebastian Skube og skytter som Mads Kjeldgaard Andersen og Nikolaj Læsø. En af problematikkerne i den sammenhæng for FHK er formentlig, at Rasmus Thiemer-Jensen, der er udset som forsvarsstyrmand, er ude med en skade, og det kan vise sig, at forsvaret forbedrer sig, når han er disponibel.

Plusserne i bogen

FHK har virkelig spillet med fart over feltet i alle træningskampene. Man kommer ikke til at kede sig af gå-håndbold, når man ser Jesper Houmarks tropper løbe på banen i den her sæson. Der er kommanderet fart over feltet, da holdet godt er klar over, at de ikke har de store skytter.

Til gengæld har FHK vist, at der kan spilles med meget højt tempo med succes. Det kommer FHK’s fløjspillere vel, og med den skarphed, som Martin Bisgaard er garant for og den brandkamp, som Kasper Young spillede mod BSV, er det meget positive tegn.

Keeperne har også gjort det fornuftigt for FHK. Selvom forsvaret ikke har stået prangende, har keeperne taget det man kan forvente i alle kampene. I forhold til de modstandere, som FHK kommer til at kæmpe med i tabellen, ser det derfor ud til, at FHK er godt stillet med Jimmi Andersen og Emil Tellerup.

Overordnet set er der derfor lovende takter at spore for FHK forud for sæsonstarten, men en ting er træningskampe, en anden ting er når det virkelig gælder.

http://www.fretri.dk/