Forbundsformand i 3F, Per Christensen, er godt tilfreds med den trepartsaftale om rekrutteringsudfordringer på det danske arbejdsmarked, som blev indgået onsdag formiddag.

”Vi skal satse på vores egen arbejdskraft i stedet for at hente arbejdskraft fra den anden side af jordkloden. Det er jeg er rigtig glad for, at vi er blevet enige med regeringen og arbejdsgiverne om at slå fast i den her aftale.”

Det siger forbundsformand i 3F, Per Christensen, i en kommentar til den trepartsaftale om rekrutteringsudfordringer på det danske arbejdsmarked, som blev indgået onsdag formiddag.

”Vi har godt 100.000 ledige herhjemme. Dem bliver der nu sat ekstra fokus på, så virksomhederne kan rekruttere den nødvendige kvalificerede arbejdskraft,” siger Per Christensen.

Per Christensen er generelt godt tilfreds med aftalen, der har været længe undervejs. Trepartsaftalen indeholder en række tiltag, hvor bl.a. seniorerne på arbejdsmarkedet får bedre mulighed for at blive lidt længere. De unge studerende og lærlinge under uddannelse får mulighed for at tjene flere penge udover deres lærlingeløn, og jobcentrene skal skærpe deres indsats for at få de ledige i job.

”Arbejdsgiverne bør være langt mere præcise i deres efterspørgsel efter arbejdskraft og tage større ansvar for at få de sidste med. Hvis man vil have flere medarbejdere, så må man gøre en langt større indsats i rekrutteringsprocessen ved at offentliggøre sine ledige stillinger og skabe attraktive løn- og arbejdsvilkår. For der er stadig ledig arbejdskraft i Danmark. Også i EU, hvor der lige nu er et godt stykke over 14 millioner arbejdsløse,” siger Per Christensen.

Han havde dog håbet, aftalen ville indeholde et konkret mål for jobcentrene.

”Endelig kunne jeg også godt have ønsket mig, at vi var blevet enige om en lidt mere præcis formulering af, hvor gode jobcentrene skal blive til at få de ledige i ordinære job, f.eks. konkrete måltal. Men vi har kun kunnet blevet enige om en god hensigtserklæring. Jeg håber, at kommunerne tager hensigterne alvorligt. Vi vil i hvert fald følge udviklingen nøje,” siger Per Christensen.