GoCook-trucken i form af en flot Citroën, var i dag på besøg på Erritsø Bytorv i Fredericia foran Super Brugsen. Det skabte smil, glade maver og begestring blandt skoleelever fra Erritsø.

Da Fredericia AVISEN kigger forbi, er det skoleelever fra Erritsø Fællesskoles 6. klasse på Højmosen, som er i gang med at tilberede sunde pizzaer. Der skrælles, skæres, rulles og kæles for de små lækre pizzaer, som skal bages i ovnen foran butikken.

GoCook besøgte Super Brugsen i Erritsø. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

“Det er utrolig sjovt. Det er noget andet, end at være i skole, og vi nyder at lave maden. I dag laver vi udgaven uden kød. Det er en sund dag med en grøntsagsudgave af en pizza,” siger Frederik Johannessen Boesen og suppleres af Sophie Emmanuel Sø:

GoCook besøgte Super Brugsen i Erritsø. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

“Vi skal lave pizza en lille time endnu, og så skal vi tilbage til skolen. Vi glæder os til at smage pizzaerne, når de er bagt”.

Kort tid efter bærer de to pizzabagere deres sunde pizza af sted mod ovnen. Det foregår i et tæt samarbejde.

Frederik og Sophie hjælpes ad med at få pizzaen bragt til ovnen.
GoCook besøgte Super Brugsen i Erritsø. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Inger Andreasen fra Super Brugsen i Erritsø er også tilfreds. Hun står og observerer de unge elevers arbejde og glæder sig over, at de tager godt imod konceptet.

“Det er da dejligt at se. Det er et koncept fra Coop, som vi har booket ind til vores forretning, og det her er en del af et undervisningsforløb, hvor vi så har inviteret skolen herop. Det er nok det største højdepunkt for eleverne i GoCook-perioden. I uge 45 kan man så bestille en kasse med råvarer a la dem, de bruger i dag,” siger Inger Andreasen.

Inger Andreasen fra Super Brugsen i Erritsø nød elevernes begejstring over GoCook-besøget.
GoCook besøgte Super Brugsen i Erritsø. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Tilbage er der ikke andet end at sige velbekomme.

Så er der serveret. Mums.
GoCook besøgte Super Brugsen i Erritsø. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.d
Om GoCook

Missionen for GoCook er, at vi vil skabe den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre!

Der var glæde og begejstring blandt skoleeleverne fra Erritsø.
GoCook besøgte Super Brugsen i Erritsø. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
GoCook er Coops madprogram for børn og unge og er en del af Coops arbejde med CSR. GoCook bliver løbende udviklet. De største dele af projektet er lige nu GoCook Smagekassen, som er Danmarks største skoleaktivitet, tv-udsendelserne ’Gorm og 100% din ret’, grundbogssystemet til madkundskab og kokkeskoleapp’en GoCook samt gocook.dk, hvor du er lige nu.
GoCook Smagekassen 
GoCook Smagekassen er Danmarks største skoleaktivitet for elever i 4.-7. klasse. Formålet er at give børn kompetencer og lyst til at tilberede og spise sund mad med grøntsager i sæson.
’GoCook Smagekassen’ er en kasse med gratis råvarer til 24 elever, undervisningsmaterialer og opskriftshæfter, som læreren henter i den lokale Coop-butik. Smagekassen foregår hvert år i ugerne 43, 44 og 45 (lige efter efterårsferien).
‘GoCook Smagekassen’ kan bruges i flere fag. Fortrinsvis i madkundskab, men også ofte i faget natur/teknologi og andre naturfag.
https://www.facebook.com/Andresens-VVS-2067993480132697/
Annonce