Stille og roligt begynder julestemningen at brede sig i Fredericias gader. På en kold tirsdag eftermiddag stikker Fredericia AVISEN hovedet indenfor hos Simple Living i Gothersgade til en snak om julens helt store hits.

Det er første gang jeg besøger den lille butik i Gothersgade – men det er bestemt ikke sidste gang. Målgruppen er nok en anden end mig, farverne er røde, lyserøde – og så er der meget glimmer. Men der er også meget mere end det! Selv er jeg stadig en kende forvirret, men der er en forklaring.

“Vi er en livsstilsbutik, det er nok det mest rammende ord. Vi har rigtig mange forskellige ting, men fælles for alle tingene er, at de er nøje udvalgt. Vi har meget lækkert tøj, vi har de fedeste højtalere og radioer fra KREAFUNK og så gør vi os også i delikatesser fra Nicolas Vahé”, fortæller Ann Hellestrup, der er en af de tre indehavere af butikken.

Julegaverne bliver pakket flot ind, i den lille butik i Gothersgade. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Glimmer, glimmer, glimmer

Når snakken falder på hvad der trender til jul, så er det gennemgående tema glimmer. “Alt med glimmer sælger bare godt”, lyder det med et grin.

Jeg beder Ann udpege de største hits til julen 2018, og inden jeg har set mig om har hun fundet en god stak frem. Det første er en rød striktrøje fra Mads Nørgaard. Jeg ved ikke meget om mode, men den er simpel – og så ser den varm ud. Noget der er vigtigt i denne tid.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Det næste er endnu en trøje fra Mads Nørgaard. Denne gang en stribet trøje med glimmer. Den ser meget juleagtigt ud – og mon ikke den er at finde under træet mange steder i Fredericia. Hun løber også længere ind i butikken, her finder hun en masse hår-accessories. “De sælger altså også bare godt – især dem med glimmer”, siger Ann med et grin. “Der er mange der køber dem til kalendergaver og sådan noget”, fortsætter hun.

Årets julegave er dog ikke fyldt med glimmer. Núnoo er mærket, kategorien er tasker. “Vi har udvalgt de fedeste af taskerne, og de er virkelig populære. De står på mange ønskelister, det er helt sikkert”, fortæller Ann.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

“Et af de andre store hits i år har været steamere – og det forstår jeg godt. De er virkelig smarte. I stedet for at hive strygebræt og strygejern frem, så kan man ordne det hele med steameren”, fortæller Ann.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Inden jeg forlod butikken kunne jeg ikke undgå at se de flotte billeder der var i butikken. Kunstneren bag er fotojournalist Anne Klysner, der går gennem Fredericia og tager virkelig fede billeder. 

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN
skal køre indtil 6.december
Annonce