Vejdirektoratet melder om glatte veje i Fredericia Kommune, og det er med god grund, april viser sig fra sin kolde side denne søndag.

Kold luft ligger over Danmark. I dag, søndag vil et lavtryk bevæge sig fra Nordtyskland mod nordøst og passere over den østlige del af Danmark. Det tilhørende nedbørsområde ventes at bevæge sig op over hele landet sydfra og vil give en blanding af slud og regn, lokalt også tøsne.  

– Nedbøren begynder som regn, men i løbet af morgenen ventes den mange steder overgå til slud og lokalt kan der forekomme tøsne. Temperaturen vil mest holde sig mellem frysepunktet og 3 graders varme, og der kan i løbet af morgenen og formiddagen stedvis lægge sig op til et par cm våd sne, lokalt måske lidt mere, fortæller meteorolog Martin Lindberg fra DMI og fortsætter:

-I løbet af dagen ventes nedbøren mere og mere at overgå til regn, især over de østlige egne hvor betydeligt lunere luft efterhånden vil strømme op sydfra. Temperaturen kan ud på eftermiddagen nå op mellem 8 og 12 grader i det sydøstlige hjørne af landet, på Bornholm, Lolland og Falster, men i den vestlige del af landet ventes hele dagen temperaturer mellem 0 og 3 graders varme. Det bliver desuden ret blæsende med let til frisk vind mellem øst og nord, ved kyster stedvis hård vind.

– I aften og nat til mandag bliver det fortsat skyet med stedvis lidt regn, lokalt måske slud, men efterhånden klarer det noget op vestfra med temperaturer ned mellem 1 grads frost og 3 graders varme, koldest i Jylland, slutter meteologen.

Vi har altså et spændende vejrdøgn foran os med tøsne, slud, regn, blæst og meget forskellige temperturer, der kan variere mellem -1 og +12 grader over landet.   

I forbindelse med slud og tøsne er det risiko for lokalt sneglatte veje.   

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer