I denne er det hele ikke som det plejer, når studenterne får huer på. Familien og vennerne må pænt stå og vente helt ude foran hovedindgangen til skolen. Det oplevede Simone Kær torsdag på egen krop, da hun blev student.

Torsdag klokken 11:40 skete en af de største oplevelser for Simone i hendes liv. Familien og klassekammerater havde taget opstilling ved den røbeløber, der var rullet ud på IBC. En storsmilende Simone kom ud og fik huen på, og efter at være blevet lykønsket gik turen hen til en af de opstillede pavillioner.

Udstyret med et glas champagne var hun derefter klar til at tale med Fredericia AVISEN og kunne konstatere, at det var dejligt at have fået huen på.

Simone var som de øvrige studenter oppe i hendes studieretningsprojekt, som var den eneste mundtlige eksamen grundet Corona-situationen, og det har også gjort forberedelserne anderledes

“Det har været svært, fordi man ikke har vidst helt hvad man skulle gøre, når man har haft masser af tid, men det har ikke været så anderledes som jeg havde troet,” siger Simone og kommer ind på hvordan huen skal fejres:

“Du tager en dag af gangen, vi holder gilder og holder studenterkørsel som man plejer,” siger hun.

Regeringen overvejede at afskaffe studenterkørslen, og det frembragte en klar reaktion fra Simone og hendes medstuderende.

“Vi var kede af det, fordi vi havde glædet os til det i tre år,” siger Simone.

Med nedlukningen af Danmark endte det med, at landets skoleelever modtog hjemmeundervisning fra midten af marts, og helt frem til starten af maj gik Simone og hendes klassekammerater hjemme.

“Det har været skørt, fordi undervisningen ikke har været rigtigt. Siden marts har jeg ikke fået rigtig undervisning,” konstaterer hun og kommer ind på, hvordan det var socialt:

“Det var hårdt i starten, da man ikke måtte ses med nogen. Jeg fik en inderkreds som jeg begyndte at ses med, og så var det ikke så hårdt mere,” forklarer Simone.

Simone har ved selvsyn set hvordan man fejrer studenter normalt på IBC, hvor seancen er foregået på gangene og i kantinen, men det hele er i år rykket udenfor.

“Det har fungeret godt, det er mere hyggeligt og alle kommer ud på den røde løber. Det er mere intimt her,” slutter den nyudklækkede student.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer