Nye Borgerlige i Fredericia har haft et fantastisk år. Borger, presse og de fleste af vore politiske modstandere har sagt velkommen og budt os inden for til den demokratiske politiske kamp Danmark er kendt for. 

Nye Borgerlige er i COVID-19 ’s skygge med forsamlingsforbud og meget andet blevet forhindret i at mødes med vore medlemmer i større forsamling og derfor aflyst de arrangementer vi havde planlagt. Jeg er sikker på vore politiske modstandere har haft samme udfordringer.

Den Danske Folkekirke er også udfordret. Konfirmationer, begravelser, bisættelser, barnedåb, bryllupper og andre kirkelige handlinger har været under pres for forsamlingsforbuddet og senest også den offentlige mening omkring afholdelse af julegudstjenester. 

Den Danske Folkekirkes absolutte højtider Jul og påske, står for døren, COVID-19’s mørke skygge tynger over det glade budskab som julen og påsken bringer og de Danske folkekirke præster forkynder.  

Nye Borgerlige håber der bliver afholdt så mange jule- og påskegudstjenester som muligt under rette sikkerhedsforanstaltninger, at vores fremragende lokale tv station DanmarkC TV og de respektive menigheder via internettet eller på anden måde kan transmittere til den store gruppe borgere der ikke har mulighed for selv at fremmøde i kirken.


I TV og aviserne ser man hvordan kirketjenere og frivillige opsætter afstands spærringer, løbende spritter af og på anden måde gør det sikkert for menigheden at fremmøde, et stort arbejde er lagt i dette.

Hvad vi ikke ser, er hvordan andre kristne menigheder, de godt 170 moskeer i Danmark, synagoger, de mindre Hare Krishna lignende religioner mf. opretholder COVID-19 kravene.

Hvorfor er der kun fokus på den danske folkekirke? Er den Danske Folkekirke blevet en form for prügelknabe fordi de øvrige religiøse samfund er lukkede og uigennemtrængelige. 

Nye Borgerlige ønsker ALLE religiøse forsamlinger underlagt samme opmærksomhed fra ordensmagten som kontrollere COVID-19 kravene hos den Danske Folkekirke.

Med Dette ønsker Nye Borgerlige i Fredericia alle borger, uanset politisk holdning en rigtig glæde og sikker jul.

Poul Rand, Calvinsvej 34, 7000 Fredericia

Lokalformand Nye Borgerlige i Fredericia

Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
1 måned siden

Glade jul, Poul bliver glemt til jul?

Karen Møberg
Karen Møberg
1 måned siden

Julen bliver naturligvis anderledes i år for de fleste og ikke mindst for kirkens personale, der har gjort et kæmpe arbejde for at sikre de nødvendige forholdsregler i forbindelse med julegudstjenesterne. Det er selvfølgeligt ærlig, at en menighed på Sjælland og sat angst i de kirkelige handlinger op til jul, da der var en superspreder til stede ved kirkens arrangement, for ellers har kirkerne været utrolig forsigtige og overholdt restriktionerne i forhold til eksempelvis moskeerne.