Med 4.698 stemmer blev SF’s spidskandidat i Trekantområdet, Karina Lorentzen, valgt til Folketinget. Det var en glad Karina som Fredericia AVISEN fangede på telefonen kort efter den sidste valgkreds i Sydjylland var talt op.

“Jeg er så glad”, lød det med det samme fra Karina Lorentzen, da telefonen ringede. Det lykkedes hende at blive valgt til Folketinget, en stor forløsning efter hun ved det seneste valg manglede under hundrede stemmer for at blive valgt.

“Det er en stor forløsning, og så er der rigtig mange mennesker jeg skylder en kæmpe stor tak til. Det har været en hård og lang valgkamp, når man som jeg har skullet dække et meget stort område”, fortæller Karina Lorentzen.

“Jeg skylder en enorm tak til SF Fredericia for deres hårde arbejde for min skyld. Jeg er så taknemmelig, og de fortjener den største tak man kan få”, fortsætter hun.

Et tilvalg af SF

Ved sidste valg var du meget tæt på, hvordan føles det at du nu er valgt i forholdsvis sikker stil?

“Jeg føler at jeg er blevet valgt til, det gjorde jeg egentlig også sidst, men der blev SF ikke valgt til. Det gjorde vi denne gang, vælgerne var med på vores politik, og så er det tydeligt at vælgerne ønskede en anden retning for Danmark”, siger Karina Lorentzen.

“Vi har slået os på børnene, at vi skal have minimumsnormeringer i daginstitutionerne, for det niveau vi lægger for dagen nu skraber bunden – og det skal vi bare have lavet om på”, fortsætter Karina.

Vi skal sikre værdighed – og udfase brugerbetaling flere steder

Hvad kan vælgerne forvente af dig de kommende fire år i Folketinget?

“Vælgerne kan forvente, at jeg står for de kerneværdier jeg er gået til valg på. Børnene, igen, er både min og SF’s mærkesag, og minimumsnormeringer er en nødvendighed”, siger Karina og fortsætter:

“Vi skal også have tilført flere midler til vores ældrepleje, for vi skal have værdigheden tilbage i ældreplejen. Det er generelt velfærd vi skal se på, der er blevet sparet alt for meget”.

“Men jeg har også min egen personlige kæphest, der er udfasning af brugerbetaling på flere områder som eksempelvis tandlæge og fysioterapeut, for det kan på ingen måde være rigtigt, at man ikke får foretaget en sundhedsmæssigt nødvendig behandling fordi pengepungen ikke rækker”, slutter Karina Lorentzen, der helt sikkert kommer til at tale meget mere i telefon de kommende timer.

http://bit.ly/sofielindelecture