Traditionen tro inviterer Fredericia Kommune og Danmarks Naturfredningsforening alle til at bruge et par timer på at samle affald og give naturen en forårsrengøring. I år foregår det søndag den 19. april 2014 kl. 10-13.

”Affaldsindsamlingen plejer at være en hyggelig og rar dag, hvor du som deltager føler, at du har gjort en indsats. En indsats, der giver os renere omgivelser og en smukkere natur i den sommer, vi er på vej ind i. Som sædvanligt har vi lovet fint vejr på dagen, og det forventer jeg også kommer til at gælde i år”, lyder det fra Karsten Enggaard, som er formand for Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Fredericia.

Hvis du vil være til at samle affald ind, skal du sende en mail eller ringe til Affald & Genbrug i kommunen på Lizzie.Jessen@fredericia.dk eller tlf. 72 10 63 67. Du vil så få oplyst en rute og et mødested, hvor du kan hente poser mellem kl. 10-12. Der er mødesteder fordelt i hele kommunen. De fyldte poser kan du stille langs bestemte veje, hvor kommunen efterfølgende samler dem ind.

”Hvert år hører vi fra deltagerne, at det er uforståelige mængder af plastik, papir, dåser, flasker, pap osv., som nogle mennesker tilsyneladende mener, det er i orden at efterlade rundt om på gader, veje og ikke mindst i vores fælles natur. Der er kun os selv til at samle det op, så vi har brug for rigtig mange hænder til at hjælpe, og vi er glade for hver eneste indsamler, der melder sig”, fortæller Karsten Enggaard.

Så længe ligger affaldet i naturen:

Appelsin og bananskræller: 2 – 5 uger
Cigaretfilter: 1 – 5 år
Aviser: 3 – 12 måneder
Tyggegummi: 5 år
Sokker og vanter af uld: 1 – 5 år
Malet træ: 13 år
Øl og sodavandsdåser: 10 – 500 år
Plastikposer: 100 – 1000 år
Plastiklåg til 6-pack: 450 år
Glasflasker: 4.000 – 1 million år
Kilde: Institut for Miljøvurdering

(Foto: Ole Olsen )