Fredericia AVISEN er med blandt et hav af feinschmeckere, entusiaster og ginelskere i Eksercerhuset på Østre Voldgade 16. Der er højt til loftet og stemningen, blandt de mange besøgende, er høj.

Gin er på rekordtid blevet en populær spiritusvariant blandt flere generationer. Hvor det før var en drinkvariant, som var fik smagen henledt på fyrrenåle og spiritussmag. Så er der blevet mulighed for bredere og raffinerede smagsløg. Nu er ginsegmentet eksploderet og vi er til ginfestival på en lørdag.

gin
Gincoins og glas udleveret ved indgangen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

EventC var arrangøren bag Ginfestival i Eksercerhuset og der er altid styr på detaljerne. Ved indgangen fik man udleveret et G&T glas, som var ens følgesvend gennem festivalen og de mange smagsvarianter. Glasset måtte man tage med hjem som en giveaway og fem Gin-coins, som gav adgang til fem valgfrie gin varianter.

gin
Hygge ved tv-pejsen i Eksercerhuset. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Eksercerhuset var udsmykket med stil og hygge på denne lørdag, vi kom tidligt men cirka 200 gæster kom forbi og fik viden om gin, eller en god snak med ligesindede gin elskere.

Dennis Nielsen fra Sprit & Co på festival sammen med Vinoble. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Den første gin vi smagte, var fra Sprit & CO, hvor en meget entusiastisk ginekspert i form af Dennis Nielsen, kælede for vores G&T glas.

“Jeg laver en klassisk gin og tonic, gin skal holde mindst 37,5 procent i alkohol styrke. Den første smag, der rammer skal være enebær, er det ikke det, så er det ikke gin. Jeg bruger Kew gin fra botanisk have i London, det er den eneste gin, hvor alle ingredienser er plukket i Kew Gardens. Den laver jeg til dig, og jeg laver den med rosmarin og appelsinskal”, siger Dennis Nielsen fra Sprit & Co.

Kew gin og tonic med rosmarin og appelsinskal. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Næste variant vi prøvesmager er fra en lokal leverandør, eller så lokal som vi kan komme. Det er Koldingfirmaet, Circus Gin.

Circus Gin
Frederik Håkansson fra Circus Gin. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Circus Gin har en festlig stand på Ginfestivalen med retro circus elementer og deres bil skiller sig også ud på parkeringspladsen, men så er der ikke mere cirkus over smagen den er professionel.

“Circus gin en dansk gin produceret i Kolding, med en rund og mild smag lavet med masser af enebær. Udover det er der en smule hyldeblomst i, der komme også lidt jordbær og hele friske enebær samt citronskal i. Vi anbefaler 4-centiliter-gin og en halv tonic. Vi bruger Fever Tree tonic, den variant som er mest neutral”, siger Frederik Håkansson.

Frisk variant fra Circus Gin. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Udover Circus Gin og Sprit & Co var der besøg af Peter Ærensgaard fra Lago Vinimport, Vinoble og NJORD som repræsenterede deres ginvarianter. Men der var mange andre ting, som var med til at skabe hyggen og varmen i Eksercerhuset på denne lørdag eftermiddag.

gin
Rabih’s Barbershop. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Man kunne gratis få en barbering af Rabih’s Old Barbershop fra Vejle, hvilket var et populært tiltag. Nogle mænd valgte selv turen i stolen, andre blev ledt der hen med kærlig hånd fra konen.

gin
Benedikte Marie Design. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Der var malerier fra Benedikte Marie Design, som gav en super stemning, de var i alle størrelser. Der var flotte mountainbikes fra Santa Cruz, en DJ og generelt var der bare hyggeligt i Eksercerhuset. Det vidnede også om at netop denne lokation kan blive en stor kulturel spiller i fremtidens Fredericia.

Annonce