Global Entrepreneurship Week (uge 47) slog sidste år alle rekorder med 250 arrangementer rundt omkring i landet. Tidligere har kampagnen bl.a. haft fokus på at styrke iværksætterkulturen Danmark. Nu er der fokus på potentialet i at få børn og unge til at arbejde mere med iværksætteri.

Et af de arrangementer som skal booste de unges lyst til at blive iværksættere er Danish Entrepreneurship Award 2015 som afholdes i Fredericia den 19. november. Blandt de 270 unge der i år prøver kræfter med arrangementets idékonkurrence, er 66 studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt. En af erhvervsakademiets undervisere der underviser i entreprenørskab har flere end 50 studerende med i konkurrencen.

-Jeg har som underviser gjort det obligatorisk for de studerende at deltage i idékonkurrencen, da det er god læring for de studerende som får et indtryk af, hvad det vil sige at koble teori med praksis, siger underviser Simon Svendsen fra Erhvervsakademiet Lillebælt.

Studerendes egne behov lagde grunden til ny idé
En af de grupper der stiller op for erhvervsakademiet har arbejdet på en idé der kan reducere madspild. Danskerne smider 700.000 ton mad ud om året, hvoraf enlige hustande står for omkring 25,5 % af det samlede private madspild. Det vil gruppen nu gøre noget ved.

– Vi er selv tre studerende der bor i egne lejligheder. I dagligdagen er vi blevet opmærksomme på den udfordring der er i forbindelse med madspild. Det er et område hvor der mangler innovativ tankegang hvad angår emballage, siger de tre studerende Alice Dyhre, Louise Andreasen og Szilvia Jelwan.

De tre markedsføringsøkonom-studerende har derfor arbejdet på en idé med en smartere, alternativ og holdbarhedsforlængende emballage som især er velegnet til enlige husstande.

– Holdbarheden mindskes betydeligt ved åbning af de nuværende emballagetyper. Ved at optimere de eksisterende emballageformer, med en enkel opdeling af f.eks. pålæg, brydes hele emballagen ikke på én gang og holdbarheden kan derved forlænges, siger de tre studerende.

Læs mere her: http://www.award2015.dk