I de næste tre måneder folder tre lokale kunstnere sig ud et showroom i Kanalbyen, som de har døbt Kranknau Kunsthalle. I den første måned er det kunst fra Koolbandi aka Thomas Lægaard, og han åbnede udstillingen fredag aften, hvor mange kiggede forbi.

Forberedelserne har været igang i nogen tid, hvor Koolbandi har lavet kunst til udstillingen, men i den seneste uges tid har det for alvor taget fart med praktiske gøremål. Det hele skulle spille til åbningen af Kranknau Kunsthalle, og med hjælp fra især kæresten Rikke og de to øvrige kunstnere, Sylvest og Staggemeier, lykkedes det at få lavet et stærkt setup i showroomet.

Koolbandi fik flere gaver på åbningsdagen. Her ses en fra Arne. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Efter at have puslet de sidste ting på plads kunne en stolt Koolbandi observere, at flere kunstinteresserede fredericianere havde taget opstilling udenfor Kranknau Kunsthalle. Han gik derfor ud til dem og bød dem velkommen , og efter kort tid var showroomet fyldt.

Alt lige fra familie, venner og kunstinteresserede politikere dukkede op til åbningen. Det første syn, der mødte dem, var håndsprit, men ellers var det lyden af en Soundbox, kølige bobler og især Koolbandis “Ghost”, der er hans kendetegn, som Kranknau Kunsthalle var præget af.

Kunne ikke ønske sig det anderledes

Koolbandi er stolt over åbningen. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Inden Koolbandi åbnede døren for offentligheden talte Fredericia AVISEN med kunstneren, der er i den første i rækken i Kranknau Kunsthalle.

“Jeg er selvfølgelig ked af vejret, men det er der ikke noget at gøre ved. Der var perfekt atmosfære tidligere, da jeg gik og stillede op. Jeg har gået her med Sylvest og Staggemeier, der også glæder sig til at fylde rummet. Det er virkelig blevet som jeg ønsker mig,” siger Koolbandi og fortsætter:

“Jeg kunne ikke tænke mig noget anderledes. Både Kanalbyen, A. Enggaard og danbolig har hjulpet alt de kunne. Både økonomisk og praktisk. Middelfart Sparekasse har også hjulpet så vi kan præsenere vores Kranknau Kunsthalle for Fredericias borgere. Vi har oplevet stor interesse på sociale medier, og det ser derfor ud til, at Fredericia har behov for at forny sig på kunstsiden,” slutter Koolbandi.

Socialdemokraternes Annette Hyre var en af de mange fremmødte. (Foto: Patrick Viborg Andersen / Fredericia AVISEN)

Kranknau Kunsthalle holder lukket lørdag, men har igen åbent søndag fra klokken 14:00 og frem til 20:00.

Se her flere billeder:

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer