Fredericia AVISEN møder en lokal iværksætter, som vil have os ud i naturen fremfor at have hovedet begravet i digitale hjælpemidler. Det er i naturen at fordybelsen og oplevelserne venter.

Vi møder Sune Rasmussen på en dag hvor han har travlt i Messe C til årets BOAT SHOW, som trak mange mennesker til Fæstningsbyen. Sune har en stand med nogle af de remedier han bruger når destinationen er naturen. Her er et stort klatrenet som mange prøver kræfter med i løbet af dagen.

Foto: Thomas Lægaard -Fredericia AVISEN

“Det går ud på at få folk ud i naturen, det er lige meget om det er bål, en kajak eller kano. Det kan være stille og roligt eller med aktiviteter, det handler om at komme ud og være sammen om at lave noget”, siger Sune.

Sunes interesse for at være ude i naturen kommer fra barndommen. Han var klassisk spejder da han var ung, også har han været soldat i syv år.

“Jeg tror at jeg fandt ud af hvor glad jeg blev og hvor meget jeg nød at være ude i det fri. Så tog jeg en uddannelse som friluftsvejleder. Der lærte jeg en masse teknikker og begreber inden for de emner jeg beskæftiger mig med”, siger Sune.

Foto: Thomas Lægaard -Fredericia AVISEN

Sune er kun 28 år og har startet firmaet Get Outdoor, og på hans hjemmeside kan man se hvad han kan tilbyde.

“Det jeg brænder for at lære folk, det kan være færdigheder på et kursus. Det kunne være nogen der kommer og gerne vil lære at sejle en kajak, jeg brænder for at uddanne. Det er noget jeg har med fra forsvaret, det går jeg meget op i. Men det er også den anden del hvor det handler om at have familier med ud i naturen, hvor man kan komme lidt “back to basic”. Familierne kan komme ud og slappe lidt af, glemme telefonen, glemme stressen derhjemme og så være sammen om en ting. Det er sådan en slags familiær overlevelsestur uden ordet overlevelse, fordi det er bare hygge, samvær og kvalitetstid sammen. Det er det med at komme ud og lære hinanden at kende på nogle nye måder”, siger Sune.

Foto: Thomas Lægaard -Fredericia AVISEN

Familie kurset som Get Outdoor kører lige nu foregår i Trelde, så tager vi ud og laver kort og kompas. Der er noget træklatring indblandet, bål og hygge. Kurset varer tre dage over en weekend. Sune laver også teambuilding, der kan være et stort spænd på hvor vildt firmaer ønsker det skruet sammen.

“Min egen favorit ting når det kommer til at være udendørs, det er vandring. Det at komme ud med ryksæk på i for eksempel i syv dage og se nogle smukke landskaber”, afslutter Sune.

Sune laver mange af sine aktiviteter fra Kanalbyen, hvor han også snart håber at kunne åbne i C-Byen.

https://mikeno.dk/t262/M%C3%B8d%20og%20lyt%20til%20foredrag%20med%20Umahro%20Cadogan%20fra%20%22Spis%20dig%20rask%22
Annonce – køb billet her