Mandag morgen klokken ni kunne den detroniserede og forhenværende læge Stig Gerdes efter 2 1/2 år endelig fremlægge sit forsvar mod myndighederne. Fredericia AVISEN talte med Stig Gerdes efter retsmødet. 

Kammeradvokaten nedlagde påstand om, at Gerdes permanent får frataget sin autorisation.

Hvordan synes du, at retsmødet er gået i dag?

“Det er svært at vurdere. Kammeradvokaten henholder sig til det som Retslægerådet har sagt, og det vil sige, at Retslægerådet er styrelsen, og hvis de argumenter er vejen, så er det svært, men jeg synes ikke, at de har noget at komme med. Tiden viser, at jeg har forbedret hendes (Karina Hansens red.) tilstand. Som læge er det det primære for mig – nemlig at patienten får det bedre, så er reglerne sekundære for mig,” siger Stig Gerdes og uddyber:

“Det er det samme, hvis jeg ser en falde om på gaden, skal jeg så som i Amerika løbe den anden vej. Nej, det skal man ikke gøre her. Hvis jeg ser en falde om, så skal jeg ikke stå og lave en masse juridiske fægterier, inden jeg kan tage en vurdering, jeg vil hjælpe.”

Hvad forventer du af sagen nu?

“Det er svært at sige. Det er dommeren, der afgør det. Første del er slut, og det er fint nok. Jeg har ventet på denne dag i 2,5 år. Det er længe. Jeg forventer at få renset mit navn og få min autorisation tilbage, så jeg kan arbejde lidt”, slutter Stig Gerdes. 

Dommeren skal nu bruge tid på at træffe en afgørelse. Den falder 30. september. Hvis Gerdes får medhold kan han igen kalde sig for læge.