For nyligt kunne Tømrer- og Snedkermester Allan Hansen i Bramming fortælle i medierne, at han nødtvungent måtte afskedige gode medarbejdere. Allans historie er ligeså almindelig, som den er sørgelig. Selv taler jeg ofte med små- og mellemstore virksomheder, som overalt fortæller mig, at de kæmper en sej kamp. For BoligJob-ordningen, også kaldet håndværkerfradraget, blev udfaset i slutningen af 2014. Det har kostet ansættelser og praktikpladser til unge.

Samtidig var BoligJob-ordningen en håndsrækning til yderområderne. Nogle økonomer taler om økonomisk fremgang. Min fornemmelse er, at de har kigget for længe på byggekranerne i København og Aarhus. Men væksten mangler i store dele af Danmark – også i Syddanmark, men med BoligJob-ordningen kan vi skabe medvind i yderområderne.

Der findes mange gode argumenter for BoligJob-ordningen. Den skaber jobs og praktikpladser, den hjælper yderområderne, og den er en håndsrækning til travle danske familier. Næsten 570.000 danskere fik gavn af fradraget i 2014. Det kan vel kaldes en succes?

Læserindlæg af Michael Mathiesen, Formand Dansk Byggeri Syddanmark