Fejringen af Genforeningen i Christiansfeld er nu en realitet, og den 13. juni er borgere og besøgende budt til en festlig dag i Corona-venlige rammer.

Christiansfeld har en central rolle i historien, som den første by Kong Christian X besøgte på sit ridt ned gennem Sønderjylland i forbindelse med genforeningen i 1920. Nu, 101 år efter, mindes vi denne vigtige historiske dag, og alle lokale og besøgende inviteres med til fejringen.

I Christiansfeld har Museum Kolding lagt et stort arbejdet i at lave en festlig dag. Dygtige guider står klar til at gå med gæster på byrundvisninger rundt i byen til halv pris. Børn inviteres ind i Søstrehusets gård og kirkepladsen, hvor Teateret der gik i sort, sætter gang i lattermusklerne. Holder man af triller fra musik, er der muntre toner fra musikalske indslag rundt om på byens pladser og parker. Og når man trænger til lidt sødt, kan man gratis få en ’kaffebord to-go pose’.

– Museum Kolding ønsker at lave en hyggelig dag for borgere og gæster, en dag, hvor vi sammen mindes genforeningen, og hvad det har betydet for danskheden. Dagen inviterer til at flere generationer samles og mindes, og måske kan bedstefar fortælle en anekdote, som han har hørt fra sin bedstefar, om dagen for 101 år siden, da kongen red gennem byen, siger Rune Lundberg, direktør, Museum Kolding

Inde i Søstrehuset kan man gå på opdagelse i butikkerne, og for en skilling kan man se Museum Koldings og Brødremenighedens udstillinger (her kræver det Coronapas/negativ test).

Program:

11.00: Fejringen begynder
Gratis kaffebord to-go på Prætoriustorvet og Genforeningspladsen
Musik med Kasper Buch på Genforeningspladsen
11.30: Guidet tur med start fra Søstrehuset
12.15: Teaterforestilling med ”Teateret der gik i sort” i Søstrehusets gård
12.30: Guidet tur med start fra Søstrehuset
13.15: Musik med Mads Baltersen i Søstrehusets have
14.30: Guidet tur med start fra Søstrehuset
14.45: Teaterforestilling med ”Teateret der gik i sort” på kirkepladsen
15.00: Musik med John Mogensen JAM på Genforeningspladsen

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer