Når genåbningen af Den Gamle Lillebæltsbro fejres med et motionsløb over broen lørdag den 5. oktober, vil transportminister Benny Engelbrecht løbe med over bæltet. Ministeren får selskab af Middelfart Kommunes borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen, og de to vil undervejs snakke med løbere og presse under det 10 kilometer lange løb.

Fredag den 13. september åbnede Den Gamle Lillebæltsbro atter for biltrafik efter et 32 uger langt renoveringsarbejde. Fyn og Jylland er igen forbundet via den gamle bro, og det fejres lørdag den 5. oktober med et 10 kilometer langt motionsløb arrangeret af Lillebælt Halvmarathon. 

Blandt løberne vil være transportminister Benny Engelbrecht (S), som mener, at broens åbning er værd at markere: 

– Den gamle Lillebæltsbro fra 1935 er genåbnet for de cirka 10.300 køretøjer, der dagligt krydser broen. Det skal vi fejre ved at forene motion og bevægelighed med en unik oplevelse af vores land. Jeg ser derfor frem til at snøre løbeskoene og få en forpustet snak med interesserede borgere og journalister, siger Benny Engelbrecht. 

Ministeren får selskab af borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen, som også glæder sig over genåbningen af broen. Den er et vigtigt bindeled i landet, siger han. 

– Broen forbinder ikke bare landsdele. Den forbinder mennesker med hinanden, pendlere med arbejdspladser, handlende med butikker og turister med attraktioner. Det er rigtig godt, at den er åben igen. Men vi skal også huske, at der selv med to broer over Lillebælt er pres på vejene, og det vil kun stige de kommende år. Og den udfordring har lukningen af broen været med til at understrege, siger Johannes Lundsfryd Jensen. 

Løbende spørgsmål og svar

Når de to politikere bevæger sig over Lillebælt bliver de ført an af Hedvig Valbjørn Gydesen, der er en talentfuld orienteringsløber fra den lokale klub OK Melfar. 

Hun blev kåret som årets ungdomstalt i Middelfart Kommune i 2016.Hedvig har gennem sin ungdomskarriere individuelt vundet 20 guld-, 8 sølv- og 4 bronzemedaljer i de forskellige o-løbsdiscipliner, og så er hun er fast deltager på juniorlandsholdet under Dansk Orienterings Forbund. 

I hånden vil Hedvig Valbjørn Gydesen have balloner formet som spørgsmålstegn. Det skal vise, at Benny Engelbrecht og Johannes Lundsfryd Jensen under hele løbet er klar til at svare på spørgsmål fra løbere og presse. 

– Vi løber ikke bare med for sjov. Vi gør det også, fordi vi er interesseret i at høre, hvad brugere af broen og andre har af spørgsmål til os. Vi bliver med garanti lidt forpustede, men jeg lover, at vi vil gøre os umage med at besvare de spørgsmål, der kommer, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

Starter med børneløb

Genåbningsløbet foregår lørdag den 5. oktober, og allerede klokken 6.00 spærres Brovejen i begge retninger fra Adlerhusvej til Slengeriksvej (viadukten). Klokken 9.30 lukkes Den Gamle Lillebæltsbro, og klokken 10.00 skyder transportministeren og borgmesteren dagens første løb i gang: Det 4,2 kilometer lange børneløb. 

Klokken 11.00 skal Benny Engelbrecht og Johannes Lundsfryd Jensen selv have gang i bentøjet, når de skyder genåbningsløbet i gang. Løbet arrangeres af Lillebælt Halvmarathon.

https://www.facebook.com/menyfredericia/