De seneste boligmarkedstal viser en stabil udvikling, der kan være begyndelsen på enden for det vilde boligmarked, der har præget Corona-nedlukningen, vurderer Nybolig.

Det vilde boligmarked under Corona med rekordmange handler, lavt udbud og stigende priser ser ud til snart at være overstået. Ifølge de nyeste tal fra Boligsiden flader boligudbuddet ud, mens forskellen på, hvor mange boliger, der bliver solgt og sat til salg, viser en stabil kurve over flere uger i træk. Den udvikling kunne ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig være et tegn på, at boligmarkedet er ved at ryste eftervirkningerne af Corona af sig.

-Mens mange har travlt med at sætte decimal på, hvor meget boligpriserne vil stige resten af året og de kommende år, er vi mere optaget af at lave vores prognoser ud fra, hvad vi oplever ude i vores 220 forretninger, hvor der lige nu stadig er store regionale forskelle. I nogle områder er der stadig kamp om boligerne, mens det i andre områder er ved at være aktuelt at nedjustere udbudspriserne, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig.

Han ser den aktuelle gradvise genåbning af samfundet som en mulig gamechanger på boligmarkedet.

-Der bliver i disse dage meldt meget konkret ud fra Christiansborg, og med en kommende sommer og større forudsigelighed og sikkerhed for, hvornår vi kan bevæge os mere frit, forventer vi, at det også vil smitte af på boligmarkedet, hvor der vil blive handlet mindre, og derfor er det også et kvalificeret bud, at priserne nok ikke vil stige markant, når udbuddet sandsynligvis stiger igen, siger Peter J. Mattsen.

Han mener derfor heller ikke, at det bliver relevant at lave politiske indgreb for undgå, at boligmarkedet bliver overophedet.

-Vi oplever slet ikke, at spekulation er et tema i øjeblikket. Og så længe der bliver handlet boliger, fordi folk har konkrete boligbehov, der opfyldes, så mener vi, at boligmarkedet er bedst tjent med ikke at blive reguleret men at fungere på markedsvilkår. Corona har været en usædvanlig situation, som forhåbentlig snart går over igen, og derefter vil vi formentlig være tilbage, hvor vi var før marts 2020, siger Peter J. Mattsen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer