Der var travlhed i skøjteudlejningen på Gasværksgrunden i Fredericia, da der var sort af smilende, grinende og skøjtende fredericianere i alle aldre i weekenden. 

Foto: Thomas Lægaard Sørensen – Fredericia Avisen

Jeg var i Fredericia midtby for at købe ind til den årlige juleindpakning med min søn i hånden. Vi nød julestemningen i byen. Da vi gik forbi Gasværksgrunden blev mit hjerte fuld af glæde. Her var højtlydt latter, hvin og helt sort af mennesker, der havde det sjovt på skøjtebanen. Der var børn, der var ældre børn, der var voksne og der var bedsteforældre, sågar hunde havde fundet vej til den skønne skøjtebane. Alle havde det sjovt.

Foto: Thomas Lægaard Sørensen – Fredericia Avisen

Jeg skyndte mig hjem for at hente mit kamera. Jeg måtte simpelthen forevige øjeblikket på den tredje søndag i advent med en livesending på Fredericia Avisens Facebooksside.

Da jeg var retur og “gik live”, var humøret så højt, at ingen blev trætte af, at kameraet rullede. Flere kom og hilste på, velvidende, at både kamera og mikrofon var tændt.

Først hilser jeg på slagteren fra “Halalvideoen“. Han hygger med hele sin familie. Kort tid efter bliver mødt af nogle børn, der påstår, at jeg skulle være Fredericia Avisens, “Min Bror”.

Foto: Thomas Lægaard Sørensen – Fredericia Avisen

Ved et bord, ikke så langt derfra, sidder to smilende piger, Sigrid Marie Pontoppidan Holst og Annesofie Emsins. De fortæller, at de har det super sjovt på skøjtebanen. De fryser ikke, fordi de er hele tiden i gang. Annesofie siger kækt: “Skal jeg lige vise nogle tricks?,”. Jeg svarer: “Der er ikke noget, jeg hellere vil se lige nu, og specielt i en livesending.”

Annesofies tricks står dog ikke helt mål med charmen og kækheden, men er det ikke sådan, det skal være i december.

Kort derfra sidder Jacob med hunden Pygo, som er en Golden Retriever. Han sidder på kanten med fødderne på isen, imens hunden Pygo bliver så glad, at den vil hoppe op af Fredericia Avisens udsendte, men den bliver ved at glide på isen. Det minder om, når vi sidder foran skærmen i juledagene – og ser Bambi på Glatis.

Foto: Thomas Lægaard Sørensen – Fredericia Avisen

Travlhed ved skøjteudlejningen

Selv på disken er der skøjter, i åbningen ind til toiletterne ligger der en bunke af skøjter. Det virker som om, at skøjtebanen virkelig har været savnet, samt at denne søndag er en rekorddag på Gasværksgrunden.

Gasværksgrunden kommer virkelige til sin ret sådan en dag i december.