300 gardere fra 7 bygarder mødes i den 9 udgave af Fredericia Garderfestival i weekende 8-10 maj. Fredericia Garderfestival skydes i gang med stor fælles koncert på rådhuspladsen lørdag den 9. maj kl. 10.30, hvor borgmester Jacob Bjerregaard åbner festivalen. Herefter spiller garderne rundt omkring i byen, inden de igen samles til show, koncert og tattoo på Axeltorv kl. 14.30.

Igen i år venter der publikum en stor musikalsk oplevelse med nogle af Danmarks bedste bygarder, og 6. Juli Garden håber at se et lige så stort og begejstret publikum, som til de foregående års festivaler.

Fredericia Garderfestival bringer publikum og gardere tættere på hinanden. Garderne vil gerne vise, hvad en garde kan, få børn og unge til at fatte interesse for at spille musik og være med i det fællesskab, som en garde tilbyder.

På byens plejecentre får beboerne en lille intim koncert søndag formiddag, når de får besøg af en af bygarderne. Garderne plejer at blive fantastisk modtaget på plejecentrene, og det er tydeligt, at beboerne har set frem til at se og høre koncerten. Ofte får de også en snak med garderne efter koncerten og kigger på uniformer og instrumenter.

I år får Fredericia Garderfestival besøg af Danehofgarden, Den Sønderjyske Pigegarde, Horsens Garden, Juelsminde Pigegarde, Odense Pigegarde og Vedbæk Garden, foruden 6. Juli Garden selv.

Fredericia Garderfestival er et stort arrangement at afholde, og det kan ikke lade sig gøre uden hjælp fra velvillige sponsorer. 6. Juli Garden vil derfor gerne takke for sponsoraterne til Fredericia Garderfestival 2015.

Se hele programmet for Fredericia Garderfestival 2015 på http.//www.6juligarden.dk

(Foto: Fredericia Garderfestival 2013 ) Fra venstre: Horsens Garden, 6. Juli Garden, Odense Pigegarde og Danehofgarden på Axeltorv.