Mors Dag rammer som altid den anden søndag i maj, og hos den lokale blomsterhandel i Erritsø, Gardenia Blomster er forberedelserne til den store dag startet forlængst. Dobbelt mandskab og mange timer venter den kommende uge. Fredericia AVISEN var forbi mandag for at høre, hvad der trender og hitter i år.

Mor er den bedste i verden, og hun skal da fejres med sin egen dag, sådan må det være, og sådan er det. Søndag den 12. maj er datoen for årets mors dag, og Gardenia Blomster er klar.

Gardenia Blomster – mors dags buket. Fotograf: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

“Vi glæder os til dagen. Vi får travlt. Det er en kærlighedsdag og glædens dag for alle mødre. Vi ved, at vi spænder buen til det yderste og knokler røven ud af bukserne i syv dage, for at kunne yde det bedste og have et lækkert sortiment, spændende buketter og håber at ramme lige det, som børnene vil give deres mødre,”fortæller indehaver, Lone Eriksen og fortsætter:

“Det er vores største dag. Den konkurrer med den 23. december. Det er de to største dage i løbet af et år.”

Hvad trender i år?

“Jeg tror stadig, at vi vil se meget høje og luftige buketter – markinspireret, men der vil også være den romantiske i pastelfarver. Farver er generelt in – også hvis du køber tøj, møbler og andet, så skal det være farver. Der er lidt 90’erne i det. Lige nu arbejder vi med de ting, vi arbejdede med, da jeg gik lære for 25 år siden. Det er også en del retro. Det er med at historien gentager sig – og her går cirklen igen hver 30 år.”

Hvor mange er I på arbejde sådan en dag?

“Vi kalder alle ind – familien, plus det løse, ja alle. Vi er fem bindere, det dobbelte af en almindelig hverdag, hertil seks chauffører, for mange vil gerne have leveret. Folk bestiller i god tid, i sidste uge tikkede de første bestillinger ind, hertil kommer de bestillinger, der kommer fra Interflora,” siger Lone og fortsætter:

“Vi udvider også åbningstiderne, så vi lørdag har åbent fra 8 til 14.00 og søndag fra 6.00 til 15.00. Lørdag arbejder vi til langt over midnat.”

Hvordan starter I Mors Dag?

“Vi møder ind 5.15 og åbner butikken, og får alt på gaden, og det sker med en logistik uden lige. Så stiller vi alle de færdige buketter op og knokler. Vi er trætte efter lørdagen, så alt skal stå rigtigt. Så henter vi en ordentlig omgang rundstykker og kager, som vi spiser i løbet af dagen, nogle gange, når man det først, når der er lukket ned. Hvis vi lige tager dagen ellers, så er klokken ca.9.30, når der er udsolgt af “færdigbukketterne”, og så er det bare i gang igen, mens køen stille og roligt hober sig op. Vi går også hele tiden to bagved, der binder de mange bestillingerne, der kommer ind fra Interflora, telefonen og vores hjemmeside.

Hvad, hvis man er i sidste øjeblik?

“Det er vi også klar til. Vi er i det hele taget klar og på. Vi yder den ekstra service, som man må forvente,” slutter Lone Eriksen

Lone Eriksen binder en flot mors dags buket. Film: Sabina Mehic, Fredericia AVISEN

Du kan allerede nu bestille til mor på http://gardeniablomster.dk/

http://www.momenti.dk/
Annonce