Fredericia AVISEN anbefaler en vaskeægte gangsterfilm. Det er ikke nymoderne eller på andre måder et forsøg på at efterligne en klassiker, det er selveste Martin Scorsese, som instruerer denne 3 timer og 28 minutter lange The Irishman.

Det var med en hvis skepsis, da jeg tilbage i november og december så mange i mit newsfeed på Facebook og Instagram postede, at de havde set eller skulle se The Irishman. Det var lidt uvant, at så stor en film tonede ud på Netflix, kort tid efter biografpremiere og der var bred uenighed om kvaliteten af filmen. Jeg kom lidt fra at se The Irishman, men i julen fik jeg tid til at se den – en film med den længde kræver tid.

Hvis man har set gangsterfilm som Goodfellas og Casino, så ved man, hvad Martin Scorsese kan præstere og med en perlerække af skuespillere, gik jeg til filmen med høje forventninger. Robert De Niro spillede en hovedrolle i en af de første Scorsese film fra 1976, det var Taxi Driver, igen er manden med stenansigtet valgt som frontfigur.

Robert De Niro spiller lastbilchaufføren, Frank Sheeran, der gemmer på en fortid med krigserfaring. Han kører kød fra det lokale slagteri. Nogle tilfældigheder gør, at han ramler ind i de rigtige mennesker, vel at mærke, hvis man har tænkt sig at starte en kriminel løbebane. Frank Sheeran er en rigtig person, som gennem sin karriere som håndlanger for mafiaen var frygtløs op gennem 50’erne, 60’erne og 70’erne.

Robert De Niro som vi kender ham, barsk og med ansigtet i de rette folder.

Frank kommer under vingerne på den indflydelsesrige Russell Bufalino og derigennem bliver han højre hånd for selveste Jimmy Hoffa. Russell Bufalino spilles helt suverænt af Joe Pesci, det er rart at se altmuligmanden spille en af de roller, han er bedst til, nemlig den iskolde mafiatype.

Joe Pesci er en langt mere spændende skuespiller i den her type roller.

Jimmy Hoffa spilles af den trejde stjerneskuespiller, Al Pacino, med den trekløver er der garanti for godt skuespil. Der er nogle nye og spændede elementer i filmen, blandt andet har computerteknik gjort det muligt at følge hovedpersonerne på forskellige tidspunkter af deres liv. En af de mere spændende og godt tænkte aspekter er, at det ikke er sådan en, “helten går ud af bagdøren type film”, vi ser hovedpersonerne blive gamle, et liv efter de hurtige øretæver og mord.

Den eneste kritik jeg umiddelbart har af filmen, er at den kan føles lidt langsom de første 40 minutter. Flere andre anmeldelser noterer sig, at det måske er den bedste film fra Martin Scorsese, så langt vil jeg ikke gå, men give den en super anbefaling med på vejen det vil jeg til hver en tid.

Se filmen her

https://lecture.dk/event/michael-teschl-6-2-2020/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer