Overordnet set har iværksætteri stor bevågenhed i Danmark – der er fokus på nytænkning, innovation, flere landsdækkende tv-stationer kører forskellige konkurrencer hvor driftige unge mennesker har mulighed for at præsentere deres ide for forretningsfolk, investorer og iværksættere. De får kontant afregning, feedback og enkelte af dem er så heldige at komme videre og får tilknyttet investorer, som er klar med mere indgående sparring til den videre udvikling. Det er vildt spændende at følge med i og er med til at skabe en rigtig gode ”hype” om iværksætteri.

Innocamp for 10. gang

Men man behøver faktisk ikke at tage så langt for at opleve det på egen krop – se hvad unge mennesker nytænker og innoverer over. I disse dage kører Innocamp i Fredericia for tiende år. Driftige undervisningskræfter i Fredericia har igennem de seneste år afholdt camp i Fredericia Idrætscenter. Her mødes virksomheder med unge mennesker og får de unge menneskers potentielle løsninger på udfordringer som virksomhederne stiller. I år er der 7 virksomheder med – masser af unge mennesker for de forskellige uddannelsesinstitutioner byder ind med løsninger og en endelig vinder kåres torsdag eftermiddag.

For at det hele skal gå ”ordentligt” til og den rigtige vinder kåres, så er der indkaldt et panel, bestående af erfarne erhvervsfolk og en konsulent fra Business Fredericia, som agerer dommere. Jeg er selv så heldig at være med i det panel og det er vildt spændende at se hvad de unge mennesker finer ud af i løbet af de to dage som campen varer.

Uge 47 – International Iværksætteruge

Uge 47 er ugen hvor der er ekstra meget fokus på iværksætteri – i Fredericia bakker vi naturligvis også op om iværksætterugen og har i den forbindelse lidt ekstra arrangementer i kalenderen.

Mange iværksættere er typisk meget orienteret om deres produkt eller serviceydelse og får ikke altid orienteret sig mod potentielle kunder som man skal sælge til. Vi sætter i den forbindelse et specielt fokus på salg, hvor vi om tirsdagen har et heldagsarrangement omkring synlighed og hvordan man lære at udnytte mange af de gratis kanaler som findes. Salgscoach Henrik Væver er tovholder på dagen og i skrivende stund er der allerede en del tilmeldte til arrangementet.

Man kan se mere om arrangementet på dette link: https://businessfredericia.dk/arrangement/synlighed-giver-salg-laer-at-markedsfoere-dig-selv-paa-gratis-kanaler/

Onsdag samles vi igen til et spændende arrangement hvor inspirationen bl.a. er gennem et indlæg fra Jacob Gerdes, indehaver af virksomheden IMMO A/S, som under overskriften ”Vejen til det gode salg”, kommer med sine erfaringer omkring salg og hvorledes han har transformeret salget fra B2C til B2B. Videre vil vi i løbet aftenen komme ind på at fange kundens købssignaler og naturligvis inddrages deltagerne i udveksling af synspunkter, egne erfaringer og netværk. Denne aften kan alene ske ved velvillig hjælp og indsats fra frivillige erhvervsfolk som i samarbejde med Business Fredericia har sat programmet op. Ønsker man yderligere info er man velkommen til at kontakte Business Fredericia.

Torsdag ligger MesseC ”hus” til Danish Entrepreneurship Award2019, hvor der deltager unge mennesker fra hele Danmark som konkurrerer indenfor entreprenørskab. Man forventer at omkring 7000 kommer forbi MesseC denne dag. Fredericia er repræsenteret i flere af konkurrencerne med deltagerhold fra båse folkeskole og fra IBC. På dagen er der udover konkurrencerne god lejlighed til at møde andre iværksættere, høre spændende foredrag og derved lade sig inspirere og netværke. I rådgiverzonen har Business Fredericia en stand sammen med Fredericia Kommunens ”det grønne rum” og ”Makerspace” hvor man kan blive introduceret til muligheder for at arbejde med bæredygtighed, inkorporere FNs 17 verdensmål m.v. på standen er der er mulighed for at komme i ”escape-room” og blive udfordret – ligeledes er der lejlighed til at teste nyere teknologier, som VR (Virtuel reality), idet personale fra ”Makerspace” er klar til at guide og hjælpe de besøgende. Sluttelig er der også konsulenter fra Business Fredericia, som naturligvis er klar til at vejlede og hjælpe.

Så alt i alt sker der mange spændende ting for iværksættere i den næste tid – det er bare med at gribe ”bolden”

https://www.facebook.com/blikfangoptikfredericia/

Leave a Reply