Ved kommunalvalget i Fredericia tilbage i november lykkedes det for Socialdemokratiets Søren Larsen af blive valgt til byrådet. Søren gør dermed comeback efter en pause på 10 år.

Med sine 284 personlige stemmer blev Søren Larsen valgt som socialdemokrat nummer 8 til byrådet i Fredericia – et sted der ikke er nyt for den 51 årige Fredericianer. Larsen gør comeback efter en politisk pause på 10 år.

Efter en lang periode i byrådet valgte Søren Larsen at sige stop. Han havde brug for en pause og brug for at komme lidt væk fra de lokalpolitiske. Det blev dog ikke et endegyldigt farvel til det lokale byråd, for Larsen kunne mærke på sig selv, at han stadig brænder for politik. Han var ikke et eneste sekund i tvivl om, at sidste års kommunalvalg var det rigtige valg:

“Efter 10 år væk fra Byrådet kunne jeg mærke, at jeg havde mere at bidrage med. Jeg brænder for politikken stadigvæk” lyder det fra Søren Larsen.

Det var en nervøs Søren Larsen der ventede på de personlige stemmetal. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia Avisen.

Larsen fik under konstitueringen i den socialdemokratiske byrådsgruppe posten som gruppeformand. En post han er meget taknemmelig for:

“Jeg er meget beæret og taknemmelig. Det er en stor post, der kræver et stort stykke arbejde”

Han overtager posten efter Ole Steen Hansen, der har haft den de sidste fire år:

“Ole ville have fuldt fokus på børne- og skoleudvalget, så han ønskede ikke at fortsætte. Så blev jeg spurgt, og sagde ja med det samme. Det er store sko at udfylde, men jeg tror på at det nok skal lykkes” lyder det fra Larsen.

Opgør med silotænkning og bredt samarbejde i fokus

Udover posten som gruppeformand har Larsen fået en plads i det magtfulde økonomiudvalg. Dette er dog en rolle Søren Larsen tager roligt:

“Jeg er der primært i min rolle som gruppeformand. Jeg skal formidle beslutningerne til byrådsgruppen og i det omfang det kræves også til partiorganisationen”.

Det helt store fokus for Larsen er hans post som næstformand i social- og beskæftigelsesudvalget. En post han er meget glad for:

“Det var det udvalg jeg forlod sidst, så jeg er glad for at være tilbage. Det er her mine politiske mærkesager ligger, det er her jeg kan mærke hvorfor jeg brænder for politik” lyder det fra Larsen.

Søren Larsen fik udover posterne i økonomiudvalget og social- og beskæftigelsesudvalget poster i uddannelsesudvalget og helhedsplanudvalget. Alle poster der har et stort samspil – et samspil der er netop det Søren Larsen håber på at se i byrådet:

“Vi har forsøgt at gøre op med den silotænkning der førhen har været, hvor hvert udvalg passer sig selv og ikke ser helheden. Vi har lavet tiltag der skal sikre at vi udnytter hinandens synergieffekter og drager nytte af hinanden”

Slutteligt blev Søren Larsen spurgt ind til, hvad han håber at blive husket for om 4 år:

“Jeg håber vi som byråd bliver husket for det gode og brede samarbejde. Vi har nydt stor opbakning ved det seneste valg – denne opbakning skulle gerne fortsætte”