Besøgende på land og til vands kan se frem til nye og bedre faciliteter på Gammel Havn i Fredericia, der lige nu er ved at blive opgraderet

I samarbejde med havneselskabet ADP A/S er Fredericia Kommune i gang med at udvide Gammel Havn og forbedre faciliteterne i området. Bad og toiletfaciliteter fik sidste år et løft, og nu udvides havnen med 40 nye pladser til gæstesejlere. De placeres side om side med omkring 20 pladser på begge sider i indløbet til havnen. Der bliver i alt 60 pladser.

Et sammenhængende og attraktivt havnemiljø
I budgetforliget 2020 afsatte Fredericia Byråd 7 mio. kroner til projektet, og yderligere 0,5 mio. kroner i 2021 til at forskønne havneområdet. Borgmester Steen Wrist har fulgt udviklingen i området omkring Gammel Havn tæt, og han glæder sig over, at selve havnen nu også får en overhaling.

– Der er kommet mere liv i området omkring Gammel Havn i takt med byudviklingen og aktiviteterne i Kanalbyen. Bedre faciliteter og flere pladser i Gammel Havn skal understøtte den positive udvikling og bidrage til et sammenhængende og attraktivt havnemiljø i området, siger Steen Wrist, borgmester i Fredericia Kommune.

I Kanalbyen glæder man sig over udsigten til et livligt havnemiljø med nye og gode faciliteter.

”Gammel Havn er et af de vigtigste byrum vi har, og den opgradering, som nu er i gang, er med til at gøre havnen til et livligt og attraktivt sted, som kommer til at tage rigtig godt imod de gæster, der ankommer ad vandvejen til hjertet af Kanalbyen, siger Tim E. Halvorsen, projektdirektør i Kanalbyen i Fredericia P/S.

Fredericia Kommune forventer, at de nye pladser og faciliteter står klar til brug i slutningen af juni 2021.

Du kan læse mere om Gammel Havn og priser for gæstesejlere på VisitFredericias hjemmeside: https://www.visitlillebaelt.dk/lillebaelt/events/gammel-havn-i-fredericia-gdk608998

Ensrettet på Gammel Havn
Anlægsarbejdet i Gammel Havn er i fuld gang. For at give plads til arbejdet, er vejen til Gammel Havn ensrettet frem mod juni med indkørsel fra Købmagergade.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

hans thomassen
hans thomassen
23:21 - 6. april 2021 23:21

Sidste år, da de pladser i Gl. Havn skulle klargøres blev vand og toiletforhold først klar ca. 1.9.20 på trods af vores daværende borgmester sagde de blev klar til 1.6.20.
Kom nu ind i kampen Fredericia. Det var allerede med i budgetforhandlingerne der vel blev afsluttet i september 20. Så kan det ikke være rigtigt at de havnepladser først kan være klar langt her på sommeren (og de bliver jo ikke færdig til 1.6.21, tror jeg)??.
Det er ikke godt nok at det arbejde først igangsættes nu.
Der går da masser af ledige rundt??
Men det er vel borgmester sagens skyld.??
Det er lige om lidt der er brug for pladserne. Det er et godt tiltag for byen, men så få dem dog lavet færdigt. Det er rettidig omhu.
Og til gavn for byen og de handlende.
Vi er i konkurrence med mange andre byer. Det kan ikke vente.
Så kom nu Fredericia.

I Vejle har de lige sagt ja til et 12 etagers hotel, det skal stå færdig til Tour de France næste år.