Fra sommeren 2009 og frem til d. 30. juni 2014 var var Steen Thychosen assistenttræner i FC Fredericia. 5,5 år senere følger han stadig med i hvordan det for går i klubben, som han tilfældigvis bor på hotel med i Tyrkiet, hvor Fredericia AVISEN har talt med Thychosen.

Han var assistenttræner i kampen, som man helst ikke nævner i FC Fredericia. I sin første sæson i FC Fredericia var Steen Thychosen ved at levere den helt store sensation med Peter Sørensen som cheftræner.

Længe lignede FC Fredericia den ene af de to oprykkere, men en tabt kamp iKolding i næstsidste spillerunde gjorde, at fredericianerne glippede oprykningen. Siden har klubben ikke været tæt på det forjættede land, Superligaen.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

Meget er sket siden Steen forlod FC Fredericia. Han har haft flere forskelige roller i Vejle Boldklub, som i første omgang ansatte ham som sportschef i efteråret 2014. Undervejs måtte han ind og vikariere som midlertidig cheftræner fra d. 24. april 2016 og sæsonen ud. I vinteren 2017 blev Steens stilling i VB skiftet ud til at være talentansvarlig i klubben, og den stilling besidder han stadig den dag i dag.

Og det er netop i forbindelse med det job, at Steen Thychosen er i Tyrkiet, hvor Vejles ældste ungdomsårgange er på træningslejr og de har slået sig ned på samme hotel som FC Fredericia. Ialt har Vejle 58 spillere af sted.

En aften satte FC Fredericias holdleder, Ugur Kocan, Steen Thychosen og jeg os ned og talte om løst og fast. Vi snakkede blandt andet om, hvad der egentlig er tilbage af personer i FC Fredericia fra Steens tid.

“Jeg var i klubben, da Christian Ege kom og også Martin Mikkelsen var der i min tid i klubben. Det er de eneste spillere, der er tilbage. Dem omkring holdet med Ugur, “Pep” (holdleder Poul Erik Pedersen, red.), Frandsen (fys’en Karsten Frandsen, red.), Hansi (holdleder Hans Clausen, red.), Stig Pedersen og Morten Rahbek, samt lignende personer er der stadig,” siger Steen.

Hvor meget følger du med i FC Fredericia i dag?

“I og med, at jeg var i klubben i fem år, så følger jeg selvfølgelig med i hvordan det går. Jeg får også set en del kampe med dem i løbet af en sæson, og det er jo ikke kun hernede, at jeg hilser på folk. Det sker tit,” siger Steen.

Snakken drejer sig nu hen i den sportslige retning, og vi kan alle blive enige om, at det er fedt det går FC Fredericia godt.

“De gør det rigtigt godt. Jeg synes det er fedt at se, og det kunne da være sjovt, hvis de rykker op,” siger Steen med et smil.

https://www.vinmedmere.dk/

Der er dog et men. Som Vejle-mand har Steen naturligvis sine aktier i den lejr.

“Vi har altid været storebror i det forhold på den kærlige måde. Setuppet er større i Vejle, og det afspejler forventningerne til os også,” siger Steen, der kan glæde sig over, at vejlenserne indtager førstepladsen i NordicBet Ligaen foran FC Fredericia.

Som tiden går, så kommer Vejles stab hen og sætter sig et par borde væk fra os. Steen skal hen til dem og planlægge praktiske ting, og vi takker derfor for snakken.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer