En flok nysgerrige og kreative børn brugte starten af deres sommerferie på at tænke nye tanker og save, hamre og skrue i genbrugsmaterialer. Resultaterne kan nu ses og afprøves i Ny Rosborg området.

Sommerworkshoppen ’Nybyggerne’

Det skal både være en sofa, en trappe og en hule” næsten råber Christian, mens han begejstret fortæller om de tre drenges nye mesterværk – et multifunktionelt møbel lavet af genbrugspaller. Forud er gået to dages intensiv workshop, hvor tanker om afslapning og ophold i naturen er blevet forvandlet til nye produkter af affaldsmaterialer hentet på AffaldGenbrug i Vejle.

Workshoppen var en del af et tilbud i Vejle Kommune, hvor skoleelever kunne deltage i forskellige aktiviteter i sommerskolen. Her havde projektgruppen bag den fremtidige byudvikling i Ny Rosborg inviteret til at bygge opholdsmøbler til området. Dette som et samarbejde på tværs af afdelingerne Plan, Projektudvikling, Materielgården og AffaldGenbrug i Teknik og Miljø, Vejle Kommune. Resultaterne blev præsenteret med tale og snoreklip, og mange forældre og søskende kom forbi og prøvede møblerne af.

”Vi har et stærkt ønske om at engagere og motivere Vejles borgere til at tage del i byudviklingen. Med workshoppen inviterede vi fremtidens beboere til at sætte deres præg på Ny Rosborg. Det har været virkeligt fedt at se, hvordan de både er gået til opgaven med at bygge møblerne – men også de overvejelser, de gjorde sig i forhold til, hvor de skulle placeres, så møblerne kan være med til at gøre området attraktivt også for dets nuværende brugere.” udtaler Jakob Østergaard, byplanlægger i plan, Teknik & Miljø, Vejle Kommune.

Kom og prøv møblerne

Møblerne er placeret rundt omkring i området. Der er bygget produkter som Trip-trappen, super-sofaen, lounge-møblet samt et udsigtstårn – alle til fri afbenyttelse for folk på tur. Så lad det være en opfordring til at gå på opdagelse i Ny Rosborg og se på området med nye øjne.

Læs mere omkring hele byudviklingsprojektet på www.nyrosborg.dk