Så er entreprenøren gået i gang med at udskifte den gamle anløbsbro ved Løverodde på nordsiden af Stenderuphalvøen. Den nye bro ventes at stå klar omkring 1. maj.

”Arbejdet skulle faktisk først være gået i gang om 14 dage, men heldigvis er vejret så godt, at entreprenøren kan komme i gang nu. Jo før anløbsbroen står færdig, jo bedre er det for sejlere, kajakroere, m.fl., som lægger til ved anløbsbroen, når de tager på udflugt ved Løverodde,” fortæller anlægstekniker Marie Muxoll fra Kolding Kommune.

Den gamle anløbsbro er godt 35 år gammel og efterhånden godt medtaget af vejr og vand. Kommunen har godt vidst, at den sang på sidste vers. Det blev understreget sidste år, hvor broen gav sig en lille smule, da 40 mennesker opholdt sig på den samtidigt. Broen måtte kortvarigt lukkes, og efter reparation blev der indført restriktioner for færdsel på broen.

”Udskiftningen af anløbsbroen har været planlagt længe, men først skulle vi have de nødvendige tilladelser i hus, ligesom arbejdet helst skal foregå på den her årstid af hensyn til vejret og for at forstyrre brugerne mindst muligt,” forklarer Marie Muxoll.

I disse dage fjernes den gamle bro. Stump for stump pilles den fra hinanden af en gravko, som kører ude i vandet eller arbejder fra en pram.

Den nye anløbsbro fremstilles af eksotisk hårdttræ af sorterne Greenheart og Azobé, som uden nogen form for imprægnering kan modstå angreb fra pæleorm og klare at stå i havvand i årtier.

Den nye bro bliver uændret 116 meter lang, mens bredden øges en lille smule til 1,90 meter af hensyn til tilgængeligheden. Bredden på brohovedet vil fortsat være 6,1 meter.

”67 nye kraftige pæle skal rammes ned i fjordbunden. 12 af de eksisterende pæle under brohovedet er i så god stand, at de stadig er brugbare,” oplyser Marie Muxoll.

I alt har politikerne afsat to mio. kr. til projektet.

Foruden anlægsbroen findes der også en badebro ved Løverodde. Den bliver taget ned om efteråret og sættes op igen i slutningen af april måned.

(Foto: Kolding Kommune )