I festlige og smukke omgivelser blev københavnerpremieren på Prinsen af Egypten en gigantisk succes, hvor Fredericia Teater opnåede det sublime. Fredericia Teater har efter fredagens premiere bidt sig fast i det københavnske teatermiljø, som hovedstadens bedste musicalproducent.

Den fredericianske opsætning af historien om Prinsen af Egypten nåede fredag aften til hovedstaden. Udenfor strålede solen, og gæsterne ankom forventningsfulde til aftenens forestilling, hvor Det Kongelige Teaters Gamle Scene endnu engang skulle prøve kræfter med stjernerne fra Fredericia, og det blev stort.

Prinsen af Egypten: Foto: Søren Malmose

Historien har vi tidligere anmeldt på Fredericia AVISEN, så jeg har valgt at koncentrere mig om rammerne for opsætningen i København. Og wow. En magisk opsætning, hvor rammerne var perfekte til at yde det forventningsfulde publikum det sublime og perfekte på en dag, hvor kærligheden til stykket fra salen blev præmieret fra start til slut med velfortjente applaus.

Kulisserne var virkelig gennemførte, og særligt den glidende overgang ved sceneskift var imponerende. Det fungerede virkelig godt, lyden var et univers for sig selv, hvor øregangene flere gange holdt fest, og kroppen blev suget ind i stykket, når både hoved, hænder, mave og fødder dansede, svedte, græd og jublede. Lyden var kort sagt perfekt, og effekterne undervejs var gennemført. Særligt slutscenen, hvor Moses åbner havet og nu så vil jeg ikke afsløre mere, for det skal ses, men denne scene tog ganske enkelt publikum med storm.

Prinsen af Egypten: Foto: Søren Malmose

Musikken til stykket var levende, og de dygtige dansere gjorde alt livligt. Jeg sad flere gange med gåsehud og en klump i halsen, når sangene og danserne nåede deres klimaks. En helt igennem gennemført forestilling, som man sagtens kan se en gang mere.

Tillykke Fredericia. Tillykke til Fredericia Teater. I får ****** af mig.

Lene Christina Rasmussen

Prinsen af Egypten: Foto: Søren Malmose

Om Prisen af Egypten

PRINSEN AF EGYPTEN havde verdenspremiere på Fredericia Teater sidste år og har indtil videre solgt 60.000 billetter. Fredericia Teater kunne for nylig offentliggøre, at musicalen bliver sat op på West End i London i 2020.

Om musicalen

Musicalen PRINSEN AF EGYPTEN er en spektakulær hyldest til drømmen om frihed og troen på et bedre liv.  Med et stort førsteklasses multietnisk cast fra både Danmark og udlandet, banebrydende videoteknologi, der bygger videre på de koncepter, som Fredericia Teater har videreudviklet på deres seneste forestillinger, fantastiske kostumer og uforglemmelig musik af Stephen Schwartz (alle sangene fra filmen samt en hel række ny-komponerede numre), gendigter Fredericia Teater en af de mest fascinerende og berømte fortællinger fra Biblen. PRINSEN AF EGYPTEN er historien om Moses og hans bror Ramses, der blev Farao af Egypten, og om et folk, der ændrede dem begge for altid. Om hittebarnet, der blev prins og siden landflygtig, for endelig at vende tilbage til Egypten og føre sit folk ud af slaveriet og mod det forjættede land Kanaan.

Holdet på og bag scenen

Diluckshan Jeyaratnam indtager hovedrollen som Moses, mens Lars Mølsted besætter forestillingens anden store rolle som Moses’ bror, Ramses. Oliver Lundqvist alternerer for Lars Mølsted. I de andre nøgleroller finder man Nadia Abraham som Moses’ kone Tzipporah, Silke Biranell, Maria Skuladottir og Christoffer Lund Skov som Moses’ søskende, Miriam og Aaron, Kristine Yde som Ramses’ dronning, Nefertari, Runi Lewerissa som Moses’ svigerfar, Jethro, samt Mads M Nielsen og Anne Fuglsig som Ramses’ forældre, farao Seti og dronning Tuya. Udover de navngivne roller består ensemblet af dygtige musicalperformere og dansere fra hele Europa og USA.

Det kreative hold bliver anført af den amerikanske stjernekomponist og Broadway-legende Stephen Schwartz, som ligeledes komponerede musikken til musicalens forlæg, DreamWorks Animations’ tegnefilmsucces af samme navn fra 1998. Manuskriptforfatteren bag tegnefilmen, den herboende amerikaner Philip LaZebnik, har også skrevet manuskriptet til den nye musical, mens koreograf er Lynne Kurziel Formato, der senest har instrueret og co-koreograferet megahittet Disneys Musical TARZAN på Fredericia Teater. Bjørg Gamst fungerer som resident director på forestillingen.

Læs mere om PRINSEN AF EGYPTENwww.prinsenafegypten.dk

https://www.billet.dk/order/tickets/13260481/lars-lilholt-band-buelows-kaserne-2019-07-06-19-30-00?