Selv om det fryser kraftigt i øjeblikket, så er isen på søerne i Kolding Kommune stadig usikker at færdes på. Derfor er der sat skilte med ”Isen er usikker” op ved alle de seks søer, som kommunen måler isen på.

For at isen på de seks søer skal være sikker at færdes på, skal den have en tykkelse på mindst 13 cm. Kolding Kommune har senest målt tykkelsen på isen torsdag den 11. februar. Her var tykkelsen i de enkelte søer:

·       Bønstrup Sø: 10 cm

·       Dollerup Engsø: 7 cm

·       Legeparken: 11 cm

·       Marielundsøen: 10 cm

·       Slotssøen: 7 cm (målt onsdag)

·       Ødis Sø: 11 cm

På mandag måler kommunen tykkelsen på isen igen. Hvis isen er 13 cm tyk, bliver det meldt ud på kommunens hjemmeside og facebook, og der bliver sat skilte op ved de dele af søerne, hvor det vil være tilladt at færdes.

”I øjeblikket tør jeg ikke sige, om vi kommer til at åbne søerne. Der er våger med åbent vand ved flere søer, og der er faldet en del sne her i kommunen. Sneen ligger oven på isen og virker som et tykt lag isolering, og derfor kan det tage længere tid, før isen kan bære. Samtidig tyder de seneste vejrmeldinger på, at der kan komme tøvejr i næste uge, så i øjeblikket er udsigterne til skøjteløb i vinterferien lidt usikre,” siger skov- og landskabsingeniør Michael Tornbjerg Nielsen, Kolding Kommune.

Som udgangspunkt kan det være forbundet med livsfare at bevæge sig ud på offentlige søer, som ikke er frigivet til færdsel. Derfor er det også forbudt at bevæge sig ud på søerne, og politiet kan udstede bøde, hvis man ikke overholder dette forbud.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer