For at styrke sig over for detail- og gør det selv-markedet har Lemvigh-Müller netop købt alle aktier i G. Funder. Sælgeren er den koldingbaserede handelsvirksomhed SAM Partner. G. Funder, der i 2015 flyttede til Ølsted efter 113 år i Vejle, beholder sin nuværende adresse og de 16 medarbejdere

”Vi har gennem et stykke tid arbejdet på at udbygge vores aktiviteter i forhold til detailhandlen og gør det selv-markedet, som vi anser som et strategisk vigtigt og spændende vækstområde i fremtiden. Lemvigh-Müller står i dag stærkt i forhold til industrien, byggebranchen og installationsbranchen, og med opkøbet af G. Funder styrker vi nu også vores position som leverandør til byggemarkeder og detailhandlen, hvor G. Funder har oplevet stærk vækst de senere år. Vi har en forventning om, at det er et marked, som kan blive et betydende forretningsområde for Lemvigh-Müller-koncernen”, siger Morten Trolle, der er adm. dir. i Lemvigh-Müller, i en pressemeddelelse.

Sortiment afgørende for opkøb
Den tidligere vejle-virksomhed G. Funder var oprindelig rebslageri og børstefabrik – og leverede blandt andet den kost, som viceværten Meyer svingede i ’Huset på Christianshavn’ i 1970’erne. Der er dog meget andet end koste og reb på hylderne hos G. Funder i dag, hvor virksomheden har hovedsæde i Ølsted – og netop sortimentet har været afgørende for opkøbet:

”G. Funder har et stærkt brand, der er opbygget gennem mange år, og et rigtig godt indarbejdet sortiment af koste, pensler, rengøringsartikler, reb, malergrej, måtter og spraymidler. Herudover ejer G. Funder også brandet Avenue, der blandt andet indeholder søm og skruer. Det gør virksomheden til noget nær det perfekte match til Lemvigh-Müller, da der ikke er overlap med vores sortiment til detailhandlen og gør det selv-markedet, så vi altså i fællesskab kan tilbyde et endnu bredere produktprogram”, siger Morten Trolle og fortæller, at Lemvigh-Müller gennem selskabet LM-Unitrade blandt andet forhandler el- og vvs-artikler til byggemarkeder.

Bliver i Ølsted og beholder medarbejderne
G. Funder fortsætter som et selvstændigt firma i Lemvigh-Müller-koncernen, og virksomheden beholder de 16 medarbejdere samt adressen i Ølsted, men der vil naturligvis blive lagt en fælles strategi for de to virksomheder, fortæller Morten Trolle og oplyser, at Lemvigh-Müller også fortsætter det strategiske samarbejde med sælgeren SAM-koncernen, der er en veletableret sourcing-virksomhed:

”Det betyder, at vi får adgang til et stærkt og agilt indkøbsnetværk i Europa og Fjernøsten. Samtidig indebærer det også, at SAM Partners ejer, Michael Duus, fortsat vil sidde i G. Funders bestyrelse. Vi er overbeviste om, at alle parter med opkøbet går styrket ind i fremtiden som en endnu mere attraktiv leverandør til byggemarkeder og detailbranchen”.