Fyrværkeri-salget er i dag startet. Det er dog først lovligt at tage fyrværkeri i brug fra d. 27. december til d. 1. januar.

En af de helt store fredericianske forhandlere inden for fyrværkeri i Fredericia, thansen, giver her et indblik i, hvad der er populært fyrværkeri.

“Det er ligesom nogen er til datteren og nogen er til moderen. Der findes folk, der er til raketter og folk, der er til batterier. Det er svært at spå om, hvad der bliver populært, men personligt tror og håber jeg på, at sådan en som vores turbulens-pakke bliver populær. Der er fire rigtig flotte batterier i , orkan, ørken, meteor og jordskælv. Der er alle farveaspekter og. det er ikke for voldsomt,” siger chefen i thansen på Vejlevej, Hans, til Fredericia Avisen og forsætter:

“Af lidt større batterier er vores vinkelbatteri Stormen et godt bud. Udover at være rigtig flot har det også den fordel, at man kan bruge kassen bagefter til at plante blomster osv.,” forklarer Hans.

Er man mere til raketter har Hans også noget på hylden i thansen og kommer med et generelt råd inden for køb af raketter.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

“Ved raketter siger min erfaring mig, at det er lidt ældre, der går efter dem. Det er sådan en lidt aldrende ting. Det er typisk dem på 60 år og derover, så kan du være ret sikker på, at hvis der kommer sådan en kunde, så skal han have raketter,” udtaler Hans og fortsætter:

“Vi har både krysantemum raketter. Det er dem, der stiger op og så siger *bang*. Når vi tager de andre, fx polar, så er der ikke meget drøn på, men det er mere ude i noget farvespil. Jeg synes personligt, at man skal huske at holde sig til 2,5” inden for raketter. Det er den størrelse, hvor du får mest ud af det, der kommer.”

Hvad har du til børnene her i butikken?

“Til børn har vi juniorpakkerne. Det er dog vigtigt at understrege, at man skal være 18 år for at må fyre noget af med en lunte i. Det er især heksehyl, som også er populære, udover juniorpakkerne, hvor der er samlet en masse forskellige sjove ting i,” lyder det fra Hans inden han måtte videre hen på cirkuspladsen bag Fredericia Idrætscenter for at assistere i salgsteltet, som under Fredericia Avisens besøg i thansen-butikken på Vejlevej ringede.